Vakantietips

Vakantieproblemen?! 4 praktische tips die je zullen helpen!

Vakantieproblemen; de naarste ervaring van een vakantie. Helaas kun je deze problemen niet voorkomen, maar je kan je er wel goed op voorbereiden. In dit artikel behandelen we veel voorkomende vakantieproblemen en geven we je tips wat je hiertegen kan doen 😊

Een goed begin is het halve werk

Vele vakantieproblemen ontstaan door een niet optimale voorbereiding. Controleer je bandenspanning, zorg ervoor dat je een lijst met nummers hebt die je kan contacteren als er wat misgaat. Print je tickets uit, neem medicijnen mee en lees je in over het land waar je naartoe gaat.

Smartphone gestolen?!

Worst case scenario voor vele reizigers. De smartphone is voor vele mensen het middel om de vakantie goed door te komen. Je maakt er foto’s mee, het is je gids, je kan er betalingen mee verrichten en je kan het gebruiken als een vertaler.

Tegenwoordig hebben smartphones de optie om je smartphone te traceren. Zoek een computer op en traceer je telefoon. Voor een Android telefoon kun je naar de webversie van Android-Apparaatbeheer en voor de Iphone kun je gebruik maken van iCloud – Zoek mijn Iphone. Als je dit eenmaal gedaan hebt, geef je apparaat op als verloren. Dit zorgt er namelijk voor dat je apparaat vergrendeld wordt.
Ga vervolgens naar de plaatselijke politie en doe aangifte. Geef zoveel mogelijk bewijs aan de lokale politie en vraag altijd om een papieren uittreksel van het proces verbaal.  Nu je dit achter de rug hebt, moet je de simkaart blokkeren. Neem contact op met je provider en zorg ervoor dat je je gegevens bij de hand hebt. Als laatste kun je schade claimen bij de reisverzekering. Je kan dit alleen doen als je aangifte gedaan hebt. Lever zoveel mogelijk bewijs aan (denk hierbij aan screenshots.)

Autopech

Als je autopech hebt kun je twee dingen doen. Als je lid bent van een wegenwacht service kun je contact opnemen met de wegenwacht. Stel dat dit niet het geval is dan kun je gebruik maken van Roadguard. Roadguard heeft namelijk een pechhulp on-demand systeem. Deze service is zowel actief in Nederland als Europa.  

Muggen

Gebeten worden door muggen is geen prettige ervaring. Het is daarom ook tactisch om een anti-muggenspray mee te nemen en iets tegen de jeuk. Oók is het raadzaam om bij een drogisterij te kijken of ze iets van een after bite artikel verkopen.

Bagage zoek

In sommige gevallen kan het zo zijn dat je bagage zoek is. Dat kan gebeuren, raak vooral niet in paniek. Maak een melding bij de luchtvaartmaatschappij op de luchthaven waar je aankomt. Er wordt dan een rapport opgesteld, bewaar dit. Als je bagage niet terechtkomt kun je je bagage claimen bij de reisverzekering.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.