Met 230 miljoen mensen op de wereld die Portugees spreken, kun je met recht zeggen dat Portugees een echte wereldtaal is. Wist je bijvoorbeeld dat Portugees in Brazilië de voertaal is? De Portugese taal heeft dus een enorm groot bereik. Super slim dus, dat je van plan bent om Portugees te leren spreken. Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren om een nieuwe taal te leren. D e manier die je kiest hangt natuurlijk ook af van de tijd die je er in wil steken en de reden dat je een nieuwe taal wilt leren. In deze blog wordt ingegaan op verschillende manieren om goed en snel Portugees te leren.

Luister naar Portugese televisie en radio 

Als je al een klein beetje Portugees spreekt of verstaat, kun je je woordenschat nog verder gaan uitbreiden door naar Portugese TV-programma’s of muziek te luisteren. Het helpt vooral als je een beeld erbij hebt, wat je sowieso hebt bij een TV-programma, maar wat je met muziek ook via een clip kan zien. Je krijgt via deze manier namelijk meteen een beeld bij het woord dat gezegd wordt, wat kan helpen voor de verwerking. Als je naar TV-programma’s gaat kijken is het aan te raden om naar kinder- en tienerprogramma’s te kijken. Inhoudelijk zul je hier weinig aan vinden, maar hier worden over het algemeen wat makkelijkere zinnen en woorden gebruikt dan in volwassen programma’s. 

Het lezen van Portugese boeken

Als je al redelijk wat Portugees kan begrijpen, is het lezen van Portugese teksten ook een goede manier om steeds beter in de taal te worden. Je kunt via internet heel makkelijk aan bijvoorbeeld Portugese kranten of blogs komen. Begin met het lezen van deze teksten en zoek meteen de woorden die je niet begrijpt op. Zo leer je snel en makkelijk terwijl je ook nog iets interessants aan het lezen bent! Deze methode is overigens wel alleen aan te raden als je al enige ervaring met de taal hebt, anders zal het lezen van een korte tekst je al gauw overdreven veel tijd kosten. 

Doe mee aan een taalcursus

Een taalcursus is misschien wel de beste manier om een nieuwe taal te leren. Via een cursus leer je de taal namelijk het best aangeleerd. Een taalcursus is vooral aan te raden als je Portugees wilt leren voor zakelijke doeleinden. Je leert hier namelijk niet alleen een goede woordenschat, maar ook de bijbehorende grammatica. Bij EBC Talen vind je heel veel verschillende taalcursussen, waaronder Portugees! 

Geïnteresseerd in een roadtrip door Europa? Lees dan hier onze blog!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.