categorie

overige blogs

overige blogs

Roadtrip met een huurauto of je eigen auto?

roadtrip met een huurauto of met je eigen auto

Roadtrip met een huurauto of je eigen auto?


Steeds meer mensen overwegen het maken van een roadtrip tijdens hun vakantie. Reis bijvoorbeeld door Oost-Europa, neem je auto mee naar Scandinavië of trek door de Alpen en Pyreneeën. Tijdens het maken van een roadtrip heb je de keuze uit het gebruik van je eigen auto, of een huurauto. Er zijn verschillende factoren, die bepalen welke keuze de verstandigste is. In dit artikel zetten we een aantal van deze factoren voor je op een rijtje.

Investeren in een nieuwe auto

De eerste vraag voor het maken van deze keuze is: heb je momenteel zelf een betrouwbare auto? Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het al snel interessant zijn om voor een huurauto te kiezen. Zo hoef je vooraf geen grote investering meer te doen in een nieuwe auto. Mocht je toch al een nieuwe auto willen kopen, dan kan dit logischerwijs wel een goed moment zijn. Zo bespaar je op de kosten voor het huren van een auto tijdens de roadtrip. Heb je momenteel niet voldoende spaargeld voor een auto? Een autolening afsluiten kan in dat geval het overwegen waard zijn. Ga naar de website van een online vergelijkingstool, om verschillende leningen te vergelijken.

Bestemming van je vakantie bij een roadtrip

Een tweede bepalende factor is de bestemming van je vakantie, wanneer je een roadtrip wilt maken. Binnen Europa kun je vanuit Nederland met de auto vertrekken. Het kan echter ook voorkomen dat je een roadtrip in bijvoorbeeld Amerika of Azië wilt maken! In dat geval is het niet mogelijk om met je eigen auto te reizen. Je kunt in zo’n geval het beste voor het huren van een auto kiezen. Datzelfde geldt wanneer je maar kort de tijd hebt en door Zuid-Europa wilt reizen. Vlieg naar bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk en huur hier vervolgens een auto. Zo bespaar je veel tijd.


overige blogs

Een gesmeerd lopend kantoor: hoe krijg je dat voor elkaar?

kantoor inrichting

Een gesmeerd lopend kantoor: hoe krijg je dat voor elkaar?


Heel eenvoudig, eigenlijk. Er zijn echter een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Die hebben we hieronder overzichtelijk voor je uitgestippeld. Veel succes!

Stijl

Omdat je een nieuw pand waarschijnlijk enigszins kaal aantreft, is dit wel degelijk waar je dient te beginnen. Voordat er nieuwe meubels en andere voorzieningen in komen te staan, kun je namelijk de wanden, vloeren en plafonds eens goed onder handen nemen.

Ach, is dat nou echt nodig als ze er nog goed uitzien?

Zeker wel! Je wilt immers een heel eigen identiteit creëren, zowel voor je klanten als je werknemers. Die eerste groep moet zich er thuis voelen en die tweede moet trots en bewust zijn dat ze deel uitmaken van jouw organisatie.

Zorg er dus voor dat je logo en de kleuren van je huisstijl terugkomen in het pand. Aan muren en plafonds of eventueel in een speciaal samengestelde vloerbedekking! Zo wordt het een stuk gemakkelijker om jouw onderneming serieus te nemen.

Meubilair

Je werknemers moeten zich letterlijk en figuurlijk op hun plek voelen in jouw kantoorpand. Daarom zorg je er maar beter voor dat ze beschikken over comfortabele en verstelbare werktafels. En bijpassende bureaustoelen, uiteraard! Hiermee kan iedere individuele werknemer zijn of haar favoriete en meest efficiënte zithouding aannemen. Bovendien voorkom je ermee dat ze met lichamelijke klachten thuis komen te zitten. Door rekening te houden met hoogwaardig zit- en werkcomfort, loopt jouw team als een geoliede machine.

Algemene voorzieningen

Wat heb je allemaal nodig om jouw onderneming direct soepel te laten werken wanneer de deuren voor het eerst opengaan? Een aantal zaken zijn afhankelijk van jouw specifieke branche. Andere zijn wettelijk verplicht, zoals een brandblusser en verbandtrommel die te allen tijde binnen handbereik moeten zijn.

Maar denk ook aan pc’s en monitoren die voldoen aan alle eisen van jouw werknemers en hun specifieke werkzaamheden. Ook printers, telefoontoestellen en een betrouwbare telefoon- en internetverbinding mogen absoluut niet ontbreken!

Verder heb je rekening te houden met verwarming, verlichting, een brand- en inbraakalarm en een koffieapparaat dat jouw werknemers van de juiste hoeveelheid brandstof voorziet. Richt bovenal de kantine gezellig in en zorg voor een koelkast, magnetron en zelfs tosti-ijzers. Hierdoor kunnen jouw werknemers in en ontspannen sfeer pauzeren en vervolgens weer fris en fruitig aan het werk gaan!


overige blogs Vakantietips

Wat moet je regelen voordat je op huwelijksreis gaat?

Wat moet je regelen voordat je op huwelijksreis gaat?


De een kiest voor een romantische reis voorafgaand aan een huwelijk, de ander plant de huwelijksreis nadien! Wat in ieder geval niet mag ontbreken, is een prachtige ring voor jou en je partner. Enerzijds om je partner ten huwelijk te kunnen vragen, anderzijds om na het huwelijk te laten zien dat jullie een getrouwd stel zijn. Bekijk op deze website een aantal prachtige ringen, die je hierbij kunt gebruiken. Zeker bij de trouwring is het erg belangrijk dat de ring aansluit bij de smaak van jou en je partner.

Maak een reisplan voor je huwelijksreis

Om optimaal van je huwelijksreis te kunnen genieten, doe je er verstandig aan om vooraf een reisplan op te stellen. In zo’n reisplan beschrijf je welke plekken je tijdens de reis wilt bezoeken, in welke volgorde je deze plekken bezoekt en waar je tussentijds overnacht. Je wilt immers voorkomen dat je prachtige bezienswaardigheden mist, doordat je deze niet vooraf opgezocht hebt. Op internet kun je inspiratie halen uit de reisverhalen van andere stellen.

huwelijksreis tips

Tip: door je vliegtickets al vroeg in het jaar te boeken, ben je verzekerd van de laagste prijs! Vaak neemt de prijs toe, naarmate het vertrek dichterbij komt.

Een parkeerplek reserveren en reisdocumenten halen

Voor een vakantie naar een land buiten Europa heb je in veel gevallen een visum nodig. Het aanvragen van een visum kan, afhankelijk van het land wat je bezoekt, meerdere weken duren. Zorg daarom dat je ruim voor vertrek begint met het aanvragen hiervan. Zo weet je zeker, dat het visum op tijd bij je binnen is! Naast het aanvragen van een visum en het boeken van vliegtickets, is het raadzaam om een parkeerplek bij de luchthaven te reserveren. Zo weet je zeker dat er plek is, als je op de dag van vertrek aankomt bij het vliegveld.

Meer huwelijksreis tips nodig? Neem dan contact met ons op!


overige blogs Vakantiehuizen

Wat moet je regelen bij een verhuizing naar het buitenland?

Wat moet je regelen bij een verhuizing naar het buitenland?


Bij een verhuizing naar het buitenland zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Vaak moet er veel meer geregeld worden, dan wanneer je naar een andere plek binnen Nederland zou verhuizen. Daarbij vergt de verhuizing van je inboedel naar een woning in het buitenland vaak een uitgebreidere voorbereiding! Je wilt de meubels niet alleen heelhuids naar je nieuwe huis laten vervoeren, maar dit ook zo snel mogelijk laten doen. Het is bijvoorbeeld bepaald niet efficiënt om zelf meerdere keren met een aanhanger op en neer te rijden. De precieze zaken die voor een verhuizing naar het buitenland geregeld moeten worden, verschillen per land.

Belangrijke zaken regelen bij de overheid

Voordat je naar het buitenland vertrekt, is het belangrijk om een DigiD aan te vragen. Zo behoud je de toegang tot overheidswebsites. Veel mensen hebben al een DigiD aangevraagd. Enkel wanneer je nog maar net in Nederland bent, zal dit niet het geval zijn. Ook dien je een emigratie te melden bij je gemeente. Dit geldt alleen, wanneer je voor minimaal acht maanden naar het buitenland gaat. Je kunt zo’n verhuizing vanaf 5 dagen voor je vertrek doorgeven. Controleer op de website van de Belastingdienst, welke zaken je hier nog dient te regelen voor je vertrek.

Een verhuisbedrijf inschakelen voor de verhuizing

Om de verhuizing naar het buitenland soepel te laten verlopen, kan het slim zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. Verhuisbedrijven beschikken over de kennis en kunde om de inboedel snel en schadevrij naar het buitenland te vervoeren. Wees op tijd met het inschakelen van een verhuisbedrijf, aangezien een dergelijke verhuizing ook voor hen de nodige voorbereidingstijd zal kosten. De kosten voor het inschakelen van een verhuisbedrijf zullen sterk afhankelijk zijn van de te verhuizen inboedel en het land van bestemming. Meer informatie over verhuizen in het algemeen vind je hier.


overige blogs

Zonder stress verhuizen doe je met deze tips

Zonder stress verhuizen doe je met deze tips


Een verhuizing brengt over het algemeen de nodige stress met zich mee. Dit is niet voor niets! Rondom de verhuizing moet vaak ontzettend veel geregeld worden. Naast het inpakken van de inboedel zal je ook rekening moeten houden met het papierwerk wat in orde gemaakt moet worden, het doorgeven van de verhuizing aan verschillende instanties, enzovoorts. Reden genoeg om vooraf goed na te denken over de manier waarop je de verhuizing aan wilt pakken. In dit artikel geven we je enkele tips, om zonder stress te verhuizen naar een nieuw huis.

Tip 1: Begin op tijd aan de verhuizing

Allereerst is het belangrijk om op tijd te beginnen met de verhuizing. Dat wil zeggen dat je al enkele weken voor de verhuizing verhuisdozen in kunt pakken. Zo heb je alle tijd om je inboedel kritisch te bekijken en spullen waar nodig te selecteren. Op deze manier voorkom je dat je veel meer meeneemt, dan je eigenlijk zou willen.

zonder stress verhuizen

Tip 2: Schakel een verhuisbedrijf in

Een verhuizing verloopt vaak zonder stress, wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt. Klik hier om een overzicht te bekijken, van de diensten die veel verhuisbedrijven aanbieden. Een verhuisbedrijf beschikt over de kennis en hulpmiddelen, om je inboedel schadevrij te verplaatsen naar je nieuwe woning. Door zelf een aantal taken rondom de verhuizing van je inboedel op je te nemen, zoals het in- en uitpakken van dozen, bespaar je op de kosten.

Tip 3: Laat een adreswijziging automatisch doorgeven

Er zijn online services, die de mogelijkheid bieden om de verhuizing naar je nieuwe woning door te geven aan verschillende partijen. Denk aan je verzekeraar, je energieleverancier, enzovoorts. Door gebruik te maken van een dergelijke service, heb je hier zelf geen omkijken meer naar rond de verhuizing. Wel zo’n rustgevende gedachte!

Meer tips nodig? Neem dan contact met ons op!


overige blogs Vakantiehuizen

Gevelbekleding: wat is het en wat moet je ermee?

gevelbekleding

Gevelbekleding: wat is het en wat moet je ermee?


Ja, oké, de naam geeft behoorlijk wat weg maar waar dient het dan voor? Waar bestaat het uit, hoe leg je het aan en hoe maak je het schoon? Vragen, vragen, vragen. Daarom is het nu de tijd voor antwoorden, antwoorden, antwoorden.

Wat is het?

Gevelbekleding is niets meer of minder dan een extra laag die over je originele gevel heen wordt bevestigd. Deze zorgt voor een verbeterde isolatie dankzij de eigenschappen van kunststof, waar de laag van gemaakt is. Je woning verliest hierdoor veel minder snel warmte en je stookkosten gaan dan ook aanzienlijk omlaag! Naast kunststof kun je tevens kiezen voor onder andere composiet, hout, staal en aluminium. Qua structuur, vorm en kleur zijn de mogelijkheden eindeloos.

Wil je een onderhoudsvriendelijke gevelbekleding? Dan is kunststof heel erg aan te raden! Je hoeft het niet te schilderen en de kleur blijft minstens tien jaar ongewijzigd dankzij de uv-bestendige laag waarvan de planken voorzien zijn.

Hoe maak je het schoon?

Door de volgende regels in acht te nemen:

• Reinig de bekleding gemiddeld tweemaal per jaar met een borstel of spons
• Gebruik hierbij een kunststof reiniger en nooit bijtende middelen
• Verwijder vlekken, zand en stof zo snel mogelijk nadat je het ziet
• Was de bekleding met een vuilafstotende shampoo na

Niet zo moeilijk, toch? Lees wel altijd het etiket van het reinigingsmiddel dat je wilt gebruiken, om te zien of het geschikt is voor het schoonmaken van kunststof onderdelen.

Wat is het verschil tussen houten en kunststof gevelbekleding?

Qua uiterlijk komen de twee desgewenst sterk overeen maar qua eigenschappen zul je de verschillen merken. Kunststof is vormvast, terwijl hout kan krimpen of uitzetten wanneer het warm of juist heel koud wordt. Hout dient veel grondiger en vaker te worden onderhouden en geschilderd. Bij kunststof onderdelen is dat absoluut niet nodig. Deze zijn ook nog eens volledig waterdicht.

Wat zijn opgeteld de voordelen van kunststof gevelbekleding?

Puntsgewijs, hier komen ze. Kunststof;

• Vereist zeer weinig onderhoud
• Hoeft nooit geschilderd te worden
• Bestand tegen verrotting en corrosie
• In vele soorten en kleuren verkrijgbaar
• 10% recyclebaar en milieuvriendelijk
• Snel en gemakkelijk te bevestigen

Hopelijk wordt het maken van een keuze hiermee vele malen gemakkelijker. Veel succes!


overige blogs Vakantietips

Inbrekers buiten houden met deze tips

inbrekers buiten houden

Inbrekers buiten houden met deze  tips


Een inbraak in huis kan vergaande gevolgen hebben! Niet alleen kunnen er waardevolle voorwerpen worden onteigend, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een situatie, waarbij je ten tijde van de inbraak in huis aanwezig bent. Inbrekers zullen er in zo’n geval alles aan doen, om je ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen. Reden genoeg om je inbraakbeveiliging in huis te optimaliseren!

Niet alleen een goede inbraakbeveiliging is essentieel om inbrekers buiten de deur te houden. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om een tijdschakelaar in huis te gebruiken. Zo’n schakelaar schakelt de lampen in huis automatisch in op een vooraf ingesteld tijdstip. Het doet lijken alsof er iemand thuis is, waardoor inbrekers minder snel over zullen gaan tot een inbraak.

Goede sloten op ramen en deuren plaatsen

Een goede beveiliging van je woning begint bij het gebruik van kwalitatief goede sloten op ramen en deuren. Kies bijvoorbeeld altijd voor cilindersloten op de deuren van uw woning! Deze cilindersloten worden in verschillende modellen aangeboden, verschillend in het aantal contactpunten wat ze met de deurpost hebben. Bovenal is het van belang om voor sloten met een hoge SKG-rating te kiezen. De maximale score voor sloten is drie sterren. Met dergelijke sloten kom je in aanmerking voor het PKVW-keurmerk, wat recht geeft op korting op je woon-/inboedelverzekering. Gebruik deze besparing voor een nog leukere vakantie!

Installatie van een alarmsysteem in huis

Met goede sloten zorg je voor een degelijke inbraakbeveiliging. Vaak wordt dit echter niet als voldoende geacht! Combineer de sloten daarom met een alarmsysteem in huis. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een bewegingssensor in de hal van je woning, met magneetcontacten op de deuren. Hier vind je meer informatie over goede sloten en inbraakbeveiligingssystemen voor woningen. Zo kun je met een gerust hart aan je vakantie beginnen.


overige blogs Vakantiehuizen

Tips om je vakantiehuis goed te beveiligen

vakantiehuis beveiligen

Tips om je vakantiehuis goed te beveiligen


Steeds meer mensen hebben de beschikking over een tweede woning, wat vaak een vakantiehuis is. De financieel positieve tijden en de lage rente bij banken, maakt dat de investering in een vakantiewoning het overwegen waard kan zijn. Er zijn hierbij verschillende aspecten om rekening mee te houden! Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor, dat de vakantiewoning goed beveiligd is? In dit artikel geven we je enkele handige tips, die dit makkelijker maken. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een deurbel, die gekoppeld wordt aan een app op je telefoon? Zodra er bij de vakantiewoning aangebeld wordt, krijg je hier direct een melding van op je telefoon of tablet.

Maak gebruik van een beveiligingscamera bij je vakantiehuis

Zo’n deurbel wordt niet alleen gekoppeld aan je mobiele telefoon. Ook kun je voor een deurbel met een geïntegreerde camera kiezen. Zo weet je niet alleen dat er aangebeld wordt, maar zie je daarbij wie er voor de deur staat! Naast een deurbel met geïntegreerde camera, kun je een beveiligingscamera in of rondom je woning hangen. Deze camera’s zijn dermate geavanceerd, dat je deze aan het internet kunt koppelen. Zo is het mogelijk om de beelden live te bekijken op afstand. Handig, wanneer je het idee hebt dat er iets niet in de haak zit rond je woning.

Zorg voor SKG-sloten op ramen en deuren

Om de kans op een inbraak verder te verkleinen, is het verstandig om voor sloten met een SKG-beoordeling te kiezen. Deze sloten zijn getest op de weerstand die zij bieden aan inbrekers bij het gebruik van de meest voorkomende inbraakmethodes. Denk bijvoorbeeld aan kerntrekken en de klopsleutelmethode. Zo kost het een inbreker ontzettend veel moeite om de deur of een raam van je vakantiewoning open te breken. Het vergroot de kans dat voorbijgangers inbrekers opmerken. Klik hier om meer te lezen over het beveiligen van een vakantiewoning.


overige blogs Vakantietips

Hoe kan je met een gerust hart op vakantie gaan?

camera beveiliging

Hoe kan je met een gerust hart op vakantie gaan?


Heb je binnenkort een vakantie op de planning staan? In dat geval is een goede voorbereiding essentieel! Niet alleen is het belangrijk om je spullen ruim voor vertrek in te pakken. Ook wil je voorkomen dat er tijdens de vakantie ingebroken wordt in je woning. Er zijn verschillende manieren om de beveiliging van je woning te verbeteren. Zo kun je met een gerust hart op vakantie gaan. In dit artikel zetten we een aantal van deze mogelijkheden voor je op een rijtje.

Kies voor een tijdschakelaar voor de verlichting in huis

Niet alleen is het belangrijk om de beveiliging van je woning te optimaliseren. Ook is het raadzaam om voor een tijdschakelaar te kiezen, waarop een aantal lampen in huis kunnen worden aangesloten. Zo lijkt het voor inbrekers alsof er iemand in huis aanwezig is, waardoor het minder aantrekkelijk is om je woning als doelwit te nemen voor een inbraak. De tijdschakelaar zorgt dat de lamp bijvoorbeeld tussen zeven en twaalf uur in de avond brandt. Je kunt zo’n tijdschakelaar bij verschillende bouwwinkels en webwinkels kopen, waarna deze heel eenvoudig aan te sluiten is.

Zorg voor een alarmsysteem in huis

Naast het gebruik van een tijdschakelaar, is het slim om een alarmsysteem in huis te installeren. Het alarmsysteem wordt geactiveerd, op het moment dat ongewenste gasten de sloten op je raam of deur hebben weten open te breken. Een geactiveerd alarmsignaal zal inbrekers afschrikken, omdat het de kans sterk vergroot dat zij worden opgemerkt door omwonenden. Zelf zou je immers ook polshoogte nemen, als het alarm bij de buren af lijkt te gaan.

Een slotenmaker kan je helpen bij het samenstellen van een alarmsysteem. Bekijk hier welke mogelijkheden slotenmakers bieden op het gebied van inbraakbeveiliging. Wist je dat het tegenwoordig mogelijk is om een alarmsysteem aan te laten sluiten op een particuliere meldkamer?