categorie

overige blogs

overige blogs Vakantiehuizen

Gevelbekleding: wat is het en wat moet je ermee?

gevelbekleding

Gevelbekleding: wat is het en wat moet je ermee?


Ja, oké, de naam geeft behoorlijk wat weg maar waar dient het dan voor? Waar bestaat het uit, hoe leg je het aan en hoe maak je het schoon? Vragen, vragen, vragen. Daarom is het nu de tijd voor antwoorden, antwoorden, antwoorden.

Wat is het?

Gevelbekleding is niets meer of minder dan een extra laag die over je originele gevel heen wordt bevestigd. Deze zorgt voor een verbeterde isolatie dankzij de eigenschappen van kunststof, waar de laag van gemaakt is. Je woning verliest hierdoor veel minder snel warmte en je stookkosten gaan dan ook aanzienlijk omlaag! Naast kunststof kun je tevens kiezen voor onder andere composiet, hout, staal en aluminium. Qua structuur, vorm en kleur zijn de mogelijkheden eindeloos.

Wil je een onderhoudsvriendelijke gevelbekleding? Dan is kunststof heel erg aan te raden! Je hoeft het niet te schilderen en de kleur blijft minstens tien jaar ongewijzigd dankzij de uv-bestendige laag waarvan de planken voorzien zijn.

Hoe maak je het schoon?

Door de volgende regels in acht te nemen:

• Reinig de bekleding gemiddeld tweemaal per jaar met een borstel of spons
• Gebruik hierbij een kunststof reiniger en nooit bijtende middelen
• Verwijder vlekken, zand en stof zo snel mogelijk nadat je het ziet
• Was de bekleding met een vuilafstotende shampoo na

Niet zo moeilijk, toch? Lees wel altijd het etiket van het reinigingsmiddel dat je wilt gebruiken, om te zien of het geschikt is voor het schoonmaken van kunststof onderdelen.

Wat is het verschil tussen houten en kunststof gevelbekleding?

Qua uiterlijk komen de twee desgewenst sterk overeen maar qua eigenschappen zul je de verschillen merken. Kunststof is vormvast, terwijl hout kan krimpen of uitzetten wanneer het warm of juist heel koud wordt. Hout dient veel grondiger en vaker te worden onderhouden en geschilderd. Bij kunststof onderdelen is dat absoluut niet nodig. Deze zijn ook nog eens volledig waterdicht.

Wat zijn opgeteld de voordelen van kunststof gevelbekleding?

Puntsgewijs, hier komen ze. Kunststof;

• Vereist zeer weinig onderhoud
• Hoeft nooit geschilderd te worden
• Bestand tegen verrotting en corrosie
• In vele soorten en kleuren verkrijgbaar
• 10% recyclebaar en milieuvriendelijk
• Snel en gemakkelijk te bevestigen

Hopelijk wordt het maken van een keuze hiermee vele malen gemakkelijker. Veel succes!


overige blogs Vakantietips

Inbrekers buiten houden met deze tips

inbrekers buiten houden

Inbrekers buiten houden met deze  tips


Een inbraak in huis kan vergaande gevolgen hebben! Niet alleen kunnen er waardevolle voorwerpen worden onteigend, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een situatie, waarbij je ten tijde van de inbraak in huis aanwezig bent. Inbrekers zullen er in zo’n geval alles aan doen, om je ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen. Reden genoeg om je inbraakbeveiliging in huis te optimaliseren!

Niet alleen een goede inbraakbeveiliging is essentieel om inbrekers buiten de deur te houden. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om een tijdschakelaar in huis te gebruiken. Zo’n schakelaar schakelt de lampen in huis automatisch in op een vooraf ingesteld tijdstip. Het doet lijken alsof er iemand thuis is, waardoor inbrekers minder snel over zullen gaan tot een inbraak.

Goede sloten op ramen en deuren plaatsen

Een goede beveiliging van je woning begint bij het gebruik van kwalitatief goede sloten op ramen en deuren. Kies bijvoorbeeld altijd voor cilindersloten op de deuren van uw woning! Deze cilindersloten worden in verschillende modellen aangeboden, verschillend in het aantal contactpunten wat ze met de deurpost hebben. Bovenal is het van belang om voor sloten met een hoge SKG-rating te kiezen. De maximale score voor sloten is drie sterren. Met dergelijke sloten kom je in aanmerking voor het PKVW-keurmerk, wat recht geeft op korting op je woon-/inboedelverzekering. Gebruik deze besparing voor een nog leukere vakantie!

Installatie van een alarmsysteem in huis

Met goede sloten zorg je voor een degelijke inbraakbeveiliging. Vaak wordt dit echter niet als voldoende geacht! Combineer de sloten daarom met een alarmsysteem in huis. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een bewegingssensor in de hal van je woning, met magneetcontacten op de deuren. Hier vind je meer informatie over goede sloten en inbraakbeveiligingssystemen voor woningen. Zo kun je met een gerust hart aan je vakantie beginnen.


overige blogs Vakantiehuizen

Tips om je vakantiehuis goed te beveiligen

vakantiehuis beveiligen

Tips om je vakantiehuis goed te beveiligen


Steeds meer mensen hebben de beschikking over een tweede woning, wat vaak een vakantiehuis is. De financieel positieve tijden en de lage rente bij banken, maakt dat de investering in een vakantiewoning het overwegen waard kan zijn. Er zijn hierbij verschillende aspecten om rekening mee te houden! Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor, dat de vakantiewoning goed beveiligd is? In dit artikel geven we je enkele handige tips, die dit makkelijker maken. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een deurbel, die gekoppeld wordt aan een app op je telefoon? Zodra er bij de vakantiewoning aangebeld wordt, krijg je hier direct een melding van op je telefoon of tablet.

Maak gebruik van een beveiligingscamera bij je vakantiehuis

Zo’n deurbel wordt niet alleen gekoppeld aan je mobiele telefoon. Ook kun je voor een deurbel met een geïntegreerde camera kiezen. Zo weet je niet alleen dat er aangebeld wordt, maar zie je daarbij wie er voor de deur staat! Naast een deurbel met geïntegreerde camera, kun je een beveiligingscamera in of rondom je woning hangen. Deze camera’s zijn dermate geavanceerd, dat je deze aan het internet kunt koppelen. Zo is het mogelijk om de beelden live te bekijken op afstand. Handig, wanneer je het idee hebt dat er iets niet in de haak zit rond je woning.

Zorg voor SKG-sloten op ramen en deuren

Om de kans op een inbraak verder te verkleinen, is het verstandig om voor sloten met een SKG-beoordeling te kiezen. Deze sloten zijn getest op de weerstand die zij bieden aan inbrekers bij het gebruik van de meest voorkomende inbraakmethodes. Denk bijvoorbeeld aan kerntrekken en de klopsleutelmethode. Zo kost het een inbreker ontzettend veel moeite om de deur of een raam van je vakantiewoning open te breken. Het vergroot de kans dat voorbijgangers inbrekers opmerken. Klik hier om meer te lezen over het beveiligen van een vakantiewoning.


overige blogs Vakantietips

Hoe kan je met een gerust hart op vakantie gaan?

camera beveiliging

Hoe kan je met een gerust hart op vakantie gaan?


Heb je binnenkort een vakantie op de planning staan? In dat geval is een goede voorbereiding essentieel! Niet alleen is het belangrijk om je spullen ruim voor vertrek in te pakken. Ook wil je voorkomen dat er tijdens de vakantie ingebroken wordt in je woning. Er zijn verschillende manieren om de beveiliging van je woning te verbeteren. Zo kun je met een gerust hart op vakantie gaan. In dit artikel zetten we een aantal van deze mogelijkheden voor je op een rijtje.

Kies voor een tijdschakelaar voor de verlichting in huis

Niet alleen is het belangrijk om de beveiliging van je woning te optimaliseren. Ook is het raadzaam om voor een tijdschakelaar te kiezen, waarop een aantal lampen in huis kunnen worden aangesloten. Zo lijkt het voor inbrekers alsof er iemand in huis aanwezig is, waardoor het minder aantrekkelijk is om je woning als doelwit te nemen voor een inbraak. De tijdschakelaar zorgt dat de lamp bijvoorbeeld tussen zeven en twaalf uur in de avond brandt. Je kunt zo’n tijdschakelaar bij verschillende bouwwinkels en webwinkels kopen, waarna deze heel eenvoudig aan te sluiten is.

Zorg voor een alarmsysteem in huis

Naast het gebruik van een tijdschakelaar, is het slim om een alarmsysteem in huis te installeren. Het alarmsysteem wordt geactiveerd, op het moment dat ongewenste gasten de sloten op je raam of deur hebben weten open te breken. Een geactiveerd alarmsignaal zal inbrekers afschrikken, omdat het de kans sterk vergroot dat zij worden opgemerkt door omwonenden. Zelf zou je immers ook polshoogte nemen, als het alarm bij de buren af lijkt te gaan.

Een slotenmaker kan je helpen bij het samenstellen van een alarmsysteem. Bekijk hier welke mogelijkheden slotenmakers bieden op het gebied van inbraakbeveiliging. Wist je dat het tegenwoordig mogelijk is om een alarmsysteem aan te laten sluiten op een particuliere meldkamer?