Sommige mensen krijgen het met de paplepel ingegoten: kamperen. Van huis uit zijn ze van jongs af aan gewend aan het campingleven, dat maakt het later natuurlijk wel een stukje eenvoudiger om zelf ook te gaan kamperen. Heb jij absoluut geen kampeerervaring, dan kan het best zijn dat jij je vertwijfeld afvraagt wat er allemaal wel niet op je afkomt! Misschien zie je een hoop dingen over het hoofd zelfs. Relax! Er zijn je vele mensen voorgegaan zonder enige ervaring die een geweldige tijd achter de rug hebben! Maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk en schaf zeker niet op voorhand allerlei peperdure kampeerspullen aan; wacht eerst maar eens af of het je wel echt bevalt. En lees natuurlijk onze tips!

Voor de eerste keer kamperen? Zo maak je het leuk!

Wie denkt dat kamperen altijd in een tent plaatsvindt heeft het mis. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een caravan. En om dan ook nog droog te blijven en om meer leefcomfort te creëren, gebruik je een voortent. Een caravan voortent is zeer eenvoudig aan de caravan vast te zetten, daar hoef je dus niet bang voor te zijn. De voortent zorgt ervoor dat jullie altijd droog kunnen vertoeven in het gras. Je maakt er doorgaans je zitje, zoals tuinmeubilair met eettafel. De voortent maakt het kamperen zeer comfortabel.

Tip: Probeer als het even kan een caravan te huren. Want bevalt het kamperen uiteindelijk toch niet zo, dan heb je geen fors bedrag geïnvesteerd.

Overige tips voor makkelijk kamperen

Geen gedoe, maar zo eenvoudig mogelijk kamperen? Dat doe je zo:

  • Hoogst noodzakelijke meenemen: probeer je bagage zo licht mogelijk te houden door alleen basic benodigdheden mee te nemen.
  • Opvouwbare spullen meenemen: opvouwbare spullen zijn ideaal voor de camping. Denk aan tafeltjes en stoelen, ze zijn makkelijk mee te nemen en ter plekke in en uit te vouwen.
  • Locatie op de camping: probeer een campingplaats te krijgen die vlak is en beschut is tegen de wind (bijvoorbeeld doordat er een gebouw in de buurt is, of doordat er bomen staan). Dit maakt het verblijf een stuk comfortabeler. Let er ook op dat je niet pal naast een gezin met jonge kinderen staat, met het oog op je (nacht)rust.
  • Koop handige kampeergadgets: er zijn veel handige gadgets verkrijgbaar die het kamperen een stuk makkelijker maken. Denk hierbij aan luchtbedden met ingebouwde pompen of een compacte koelbox. Caravans beschikken zelfs ook vaak nog over een mini koelkast. Vergeet ook niet enkele powerbanks mee te nemen; ideaal bijvoorbeeld als oplader voor je mobiel of tablet.
  • Hanteer een kampeerlijst: er zijn vele lijsten online te vinden voor je kampeeruitrusting. Doe er je voordeel mee en pik er precies uit wat van je gading is.

Door het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken is de kans groot op een succesvolle kampeervakantie of overnachting en wie weet krijg je de smaak te pakken om vaker te gaan kamperen!

Gerelateerde berichten