Hongarije is een land wat veel vakantiemogelijkheden te bieden heeft, wat het daarom een ideale bestemming maakt. De mensen zijn er erg vriendelijk en de natuur is verbluffend, prachtige landschappen en wijnvelden, mooie stranden, hoge bergen en ook nog een heerlijk klimaat. Daarnaast staat Hongarije bekend om de kuuroorden en warmwaterbronnen die verspreid liggen over heel het land. In de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 25 en 30 graden, wat dus niets onderdoet aan bijvoorbeeld Italië. Al met al ideaal dus voor een rondreis Hongarije.

Wat ook erg positief is aan Hongarije is dat het een betaalbaar vakantieland is, zowel de verblijfplaatsen als het eten en drinken zijn in vergelijking tot andere vakantielanden relatief goedkoop.

Boedapest, de stad voor cultuurliefhebbers

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en echt een stad voor cultuurliefhebbers. Met de kabeltram kun je naar de Burchtheuvel, het middelpunt van de stad. Vanaf hier is het uitzicht over Boedapest adembenemend. Je ziet vanaf hier de bijzonder mooie kettingbrug over de Donau, de eerste brug die de twee stadsdelen Boeda en Pest met elkaar verbond. Op de Burchtheuvel staat het Koninklijk paleis, waar nu verschillende musea in zijn gevestigd. Naast archeologische opgravingen vind je in deze museums ook gerestaureerde kunst uit het voormalige paleis.

In het midden van de Donau ligt het Margiteiland. Deze prachtige groene oase in het hart van Boedapest is bijna 3 km lang en op het meest brede stuk 500 meter breed. Op dit eiland vind je parken met gekleurde bloemenperken, meertjes en oude bomen. Maar ook kuuroorden, zwembaden en een openluchttheater.

Tijdens een stedentrip Boedapest kun je ook geweldig goed winkelen, want winkelstraten, winkelcentra’s en warenhuizen zijn er genoeg! Er zijn ook regelmatig marktjes in de stad en als je behoefte hebt om even te gaan zitten heb je keuze uit verschillende koffiehuizen waar je heerlijk kunt genieten van wat eten en drinken.

Ieder jaar in augustus vindt het 7 daagse festival Sziget plaats in Boedapest, van over de hele wereld komen mensen hier naartoe om samen te genieten van de muziek.

Mediterrane stad Pécs

In het zuidwesten ligt de meest mediterrane stad van Hongarije, Pécs. In 2010 werd deze stad uitgeroepen tot één van de meest culturele hoofdsteden van Europa. Op het Széchenyi plein vind je een indrukwekkende moskee, het grootste Turkse bouwwerk in Hongarije. Verder staat in Pécs de Dom, dit enorme gebouw is 70 meter lang en 27 meter breed met één klokkentoren op iedere hoek van maar liefst 60 meter hoog. Daarnaast zijn er nog verschillende museums die zeker de moeite zijn om een bezoekje aan te brengen!

Helderblauw water in het Balatonmeer

In het westen van Hongarije ligt het Balatonmeer. Met een oppervlakte van 592 km2 is dit het grootste meer van Midden-Europa. Het is maar liefst 77 km lang, 14 km breed en gemiddeld 3 meter diep. Hierdoor heeft het helderblauwe water in de zomer een heerlijk warme temperatuur. Ieder jaar komen er enorm veel toeristen naar deze plaats om vakantie te vieren. Ideaal voor gezinnen met kinderen.

De kusten liggen aan de prachtige steden zoals Siofok, ook wel de hoofdstad van het balatonmeer genoemd. Hier is geen ruimte voor mensen die de rust op zoeken, er wordt voornamelijk feest gevierd! Door het 15 km lange strand vol met discotheken, nachtclubs en bars is een populaire bestemming voor jongeren. Hoewel er op de pleinen van de stad bijzonder mooie kunstwerken te zien zijn en prachtige gebouwen, zoals de 45 meter hoge watertoren.

Ook Tihanyligt aan het balatonmeer. Het is een romantische stad met veel gezelligheid en een rustige sfeer. Het mooiste uitzicht heb je bovenop de heuvel aan de rand van Tihany.

Balatonfüred, beter bekend als kuuroord, ligt aan het noordoosten van het balatonmeer. Hier heerst een zacht klimaat en het is een ideale plaats voor watersport zoals surfen en zeilen!

Veelzijdige Hongarije

Hongarije is een veelzijdig land met veel mogelijkheden, in vergelijking met andere populaire vakantiebestemmingen is Hongarije relatief goedkoop. De bevolking is aardig, de natuur is mooi en het klimaat perfect. De ideale plek voor gezinnen, zonaanbidders en cultuurliefhebbers!

Een andere leuke stad in Oost-Europa is Krakau. Lees ons artikel over 5 leuke dingen om te doen in Krakau.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.