Nederland kent weinig tradities die met zoveel fèvre in acht worden gehouden als de seizoen lijke pelgrimstocht naar men’s favoriete kampeerplaats met de camper. Het is dan natuurlijk altijd wel belangrijk om te weten wat de beste methode is voor jou om dit te doen. Kun je beter een camper kopen, of is huren voor jouw misschien een betere optie. We zullen je hier een aantal tips geven om je keuze te maken, en we zullen ook een paar algemene camper tips geven zodat je het meeste uit je vakantie kan halen. Dat heb je immers vast wel verdiend. 

Ik ga eigenlijk niet zo vaak, maar het leek me wel leuk

Dan is het voor jou echt de beste optie om een camper te huren. Een camper huren  is tegenwoordig heel makkelijk. Je hebt dan natuurlijk ook het voordeel dat je een stuk minder geld kwijt bent om een mooi model voor je vakantie te gebruiken. Je bent natuurlijk dan ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud buiten de tijd dat je hem in je bezit hebt. Het nadeel is natuurlijk dan weer wel dat de camper niet van jou is. Dus mocht er wat stuk gaan, dan kan het zijn dat je daarvoor moet gaan betalen. De precieze voorwaarden verschillen natuurlijk per bedrijf, dus lees dat altijd goed door voordat je een keuze maakt.

Ik ben een fervent camper

Het kan natuurlijk zijn dat jij een van de mensen bent die echt een vaste klik heeft op de camping, en op dat punt wordt het natuurlijk een traditie. Je bent dan wel beter af door gewoon een camper te kopen, want dat zal je op den duur een hoop gaan besparen. Een camper kopen is natuurlijk wel een behoorlijke investering, maar dan heb je ook wat. Het is dan natuurlijk wel van groot belang dat je goed onderzoek doet naar het type model wat het beste bij jou past. Aangezien dit natuurlijk een investering is voor de lange termijn, is het ook niet een goed idee om de goedkoopste te nemen die je kan vinden. Je wilt gaan voor een model met bewezen duurzaamheid.

Een paar dingen voor jouw eerste camper trip

Een camper rijden is net wat moeilijker dan een normale auto, maar met een paar simpele dingen kan je ervoor zorgen dat je overal op voorbereid bent. Ten eerste is het handig om de hoogte en je breedte van je camper op je dashboard te plakken. Normaal heb je daar niet zoveel aan, maar met een groter voertuig is dat soms belangrijk tijdens het rijden. Dus hou die info paraat. Het is ook handig om een stickertje bij de water en dieseltanks te plakken zodat je weet wat waar hoort te gaan.

Een paar dingen ook voordat je weg gaat

Bereid je thuis goed voor op de trip die je gaat hebben. Dat betekent dat je je routes goed uitplant, zorgt dat de camper niet te zwaar beladen is, en ook dat je een noodpakket paraat hebt voor het geval dat. In een noodpakket wil je eten en drinken dat lang houdbaar is. Op die manier hoef je er voor de rest van de vakantie niet aan te denken.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.