Vanuit de Zwitserse Alpen strekt de Rijn zich uit door Duitsland helemaal naar Nederland en is daarmee een van de langere rivieren van Europa. Rondom de Rijn in Duitsland is het heerlijk vakantie vieren. Niet alleen vind je er veel wijngaarden en gezellige steden, Ook staat er geregeld een indrukwekkend kasteel of oude burcht. Al eeuwenlang is de Rijn van groot belang geweest. Niet alleen als transportroute voor de handel, maar ook als inspiratiebron voor kunstenaars, schrijvers en componisten. Dan moet het wel betoverend mooi zijn langs de rijn. Een goed idee als sprong uit je dagelijkse leven en een stap in een avontuurlijke vakantie vol ontdekkingen.

Het water de Rijn verkennen

Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om met de auto langs de Rijn en de verschillende dorpjes te rijden. Of heerlijk te fietsen. Wellicht zelfs te wandelen. Maar met zo een grote rivier is het natuurlijk ook mogelijk om de natuur en omgeving vanaf het water te verkennen. Je zult ze niet over het hoofd zien, de grote rondvaartboten en cruiseschepen. Er zijn opstapplaatsen genoeg. Is een cruise niet je ding, dan kan je ook een klein stukje met een rondvaartboot mee. Een aanrader, omdat vanaf het water de omgeving er weer heel anders uitziet. Misschien vallen je dan dingen op, die je vanaf het land nooit zou hebben gezien. Die kun je dan gelijk weer noteren voor je lijstje van plaatsen die je wilt zien wanneer je weer vaste grond onder de voeten hebt.

Ronddwalen in kastelen en burchten

Langs de Rijn vind je talloze sprookjesachtige kastelen of stevige burchten. Sommige hebben het een en ander doorstaan en daardoor erg interessant om te bezoeken, doordat je de geschiedenis erin kan ontdekken. Anderen zijn ongeschonden en waan je je even in de Middeleeuwen. Het is zelfs mogelijk om in een van die oude burchten te overnachten. Zo is er Stahleck een prachtige burcht in Bacharach, geheel in oude staat herstelt. Deze burcht huist een jeugdherberg en dus een ideaal uitgangspunt voor een nachtje terug in de tijd.

Stadjes en dorpen ontdekken bij de Rijn

Natuurlijk vind je naast al die mooie heuvelachtige wijngaarden genoeg gezelligheid en vermaakt in de omliggende steden en dorpen als Heidelberg en Mainz. Hier kun je gezellig shoppen, oude historische kerken en gebouwen bezichtigen en je heerlijk tegoed doen aan een Duitse braadworst.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.