Voor de liefhebbers van de filosofie en kunsthistorie is Thüringen een waar paradijs. Het is namelijk de plek waar Schiller en Goethe graag hun tijd doorbrachten. Daarnaast heeft de invloedrijke pianist Bach er gewoond. Naast de culturele inspiratie die er te vinden is, dwaal je er ook makkelijk weg in de heerlijke groene omgeving. Bossen, dalen, bergen en romantische kreekjes. Ook stuit je er zomaar op een prachtig kasteel of een ouderwetse burcht.

Oude burchten en kastelen ontdekken

Thüringen is een deelstaat in het midden van Duitsland en daarmee goed te bereiken vanuit Nederland. Voor je het weet rijdt je door adembenemende landschappen waar je verschillende burchten en kastelen kunt ontdekken. Neem bijvoorbeeld het kasteel Wartburg, die hoog uittorent boven de stad Eisenach. Voor de geschiedenisliefhebber is het er heerlijk ronddwalen in oude familiehistorie en de hofjes en kamers. Ook in de buurt van Dornburg is een prachtig verblijf te spotten geschilderd in mooie pastelkleuren. Daartussen in bevindt zich in Gotha het prachtige Slot Friedenstein. Dat nog steeds gebruikt wordt tijdens de Ekhof-Festivals.

Historie en cultuur in Thüringen

Thüringen heeft een rijke historie aan kunst en cultuur. Zo was het zelfs gedurende de Middeleeuwen het centrum van de Duitse cultuur met talloze dichters, die zich er vestigden. Later in de 18e eeuw ontstond er de zogeheten Duitse literatuurbeweging. En de universiteit van Jena werd in deze tijd belangrijk voor de Duitse filosofie. Ook de bekende componist Franz Liszt komt uit deze streek vandaan en ook in de schilderkunst heeft deze streek haar sporen achtergelaten, namelijk in de schilderschool in Weimar. Genoeg amusement voor de cultuurliefhebber en dat op verschillende fronten.

Eten en shoppen

Natuurlijk zijn er naast die prachtige natuurgebieden ook gezellig stadjes waar heerlijk gegeten en genoten kan worden Zo kan je bijvoorbeeld na een prachtige wandeling door de Hohenfelden kiezen om even lekker in een stoel neer te ploffen op een terrasje in Weimar. Daarnaast is het ook nog eens een prachtige stad om te bezichtigen. Zo heeft het gezellige gekleurde huizen, het stadspark Belvedere en een stadskerk. Ook is alle kunst uiteraard volop te beleven in het grote aanbod aan musea dat de stad rijk is. Liever shoppen? Waan je dan naar de gezellige winkelstraat en wie weet kom je terug met talloze souvenirtjes. Het einde van de dag kun je dan heerlijk spenderen bij een van de fijne restaurantjes of als een echte Duitser, in de Altweimarsche Bierstube.

Een andere mooie plek in Zuidwest Duitsland is het Zwarte Woud. Lees ons artikel over deze populaire plek hier.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.