Het zal vast regelmatig op de verjaardagsvisites langskomen tijdens vakantieverhalen. Het Zwarte Woud. Een prachtig uitgestrekt natuurgebied in Zuidwest Duitsland. Niet alleen is het een bekend skioord, ook in de lente, zomer en herfst trekt het vele bezoekers. Zo kun je er heerlijk wandelen en dwalen op de talloze paden door de wouden en bergen. Bovendien zal je dan tig pittoreske dorpjes tegenkomen. Het gebied wordt vaak gekoppeld aan de sprookjes van de Gebroeders Grimm. Ook de welbekende koekoeksklokken en de Schwarzwälder Kirsch zijn populaire toeristentrekkers.

Natuurlijk genieten in dit Duitse paradijs

Allereerst draait het Zwarte Woud natuurlijk volop om haar natuur. De heerlijke groene dennenbomen, sparren en zoveel meer gezond groen. Voldoende frisse lucht tijdens een heerlijke zomerse wandeling, waarmee je ook nog eens kans krijgt op het spotten van verschillende interessante diersoorten. Ook de rivieren de Donau en de Neckar vinden hun bron in dit natuurschoon. En het lokale bronwater schijnt een helende en therapeutische werking te hebben. Niet verkeerd dus om in een willekeurig kreekje te duiken na een heerlijke uitgebreide wandeling.

Stedentripjes in het Zwarte Woud

Ook liggen er talloze steden en dorpen verscholen in het groen van het Zwarte Woud, dat haar naam natuurlijk niet eer aan doet. Want eng en duister is anders. Zo is er bijvoorbeeld Bernau, een gezellig dorpje waar vaak het een en ander te beleven is. Er is zelfs een hele lange rodelbaan te vinden, goed om de jongere generatie vrolijk te houden. En stiekem is dat natuurlijk voor iedereen een en al avontuur.

Een wat grotere plaats is de sfeervolle stad Freiburg, met een mooi oud stadscentrum trekt het vele bezoekers. Ook zijn er talloze cafeetjes en restaurants te vinden voor een lekker hapje na een productieve dag. Restaurants zijn er in allerlei verschillende soorten en maten en met gevarieerde keuken. Van het Mexicaanse YepaYepa tot het Duitse Schlappen.

Verrassend Duitsland

De diversiteit, klederdracht, cultuur, eten en de activiteit van het Duitse Zwarte woud maakt deze bestemming en favoriet onder vakantiegangers. Het grote aanbod aan hotels en campings maakt dat een spontane trip of goed geplande vakantie allemaal mogelijk is in dit mooie gebied. Ook met de camper is er genoeg mogelijkheid tot het vinden van een plekje. Een vakantie vol genot en avontuur hoeft niet ver te zijn. Laat je dus vooral verrassen.

Een ander idee voor een vakantie in Duitsland is een avontuurlijke vakantie langs de Duitse Rijn. Lees het artikel dat wij hierover hebben geschreven hier.

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.