Op vakantie naar een stukje paradijs op aarde? Overweeg dan eens een Zanzibar vakantie. Zanzibar is onderdeel van Tanzania en heeft een semi-autonome status. Zanzibar is een smeltkroes van culturen niet in de laatste plaats omdat het eiland in verschillende handen is geweest. Maak je tijdens je Zanzibar vakantie een wandeling door Stone Town, dan zie je nog steeds de culturele invloed die de Arabieren, Portugezen en het Verenigd Koninkrijk heeft gehad. Hoe dan ook: een Zanzibar vakantie is een vakantie naar een van de mooiste stukjes aarde.

Ultieme zon-, zee en strandvakantie

Met name voor mensen die zoeken naar de ultieme zon, zee en strandvakantie doen er goed aan een Zanzibar vakantie te boeken. De zandstranden zijn er hagelwit, het is er altijd heerlijk warm en ook het water is het altijd bijzonder aangenaam. In Zanzibar kun je – als je wilt- ook zwemmen met dolfijnen, ook iets dat je een keer gedaan moet hebben.

Smalle straatjes en kruiden plantages

Een Zanzibar vakantie biedt echter heel wat meer dan alleen strand, zon en zee. Heel veel meer zelfs.  Op Zanzibar is genoeg te zien en te beleven. Neem alleen al ‘hoofdstad’ Stone Town, een stad met opvallende smalle straatjes. Vroeger werden de slaven door deze smalle straatjes gedreven, ook weer een spoor uit de rijke historie van Zanzibar. Nu is Stone Town de kruiden stad. Je ruikt er tijdens je Zanzibar vakantie steeds heerlijke kruiden en kunt met een gids op bezoek bij een van de lokale plantages die Zanzibar rijk is. Overigens kun je ontspannen door Zanzibar lopen tijdens je vakantie, het criminaliteitscijfer is er namelijk erg laag. Een Zanzibar vakantie is dus ook een onbezorgde vakantie.

Ontmoet de Zanzibar Franjeaap en de blauwe meerkat

Tijdens je Zanzibar vakantie geniet je niet alleen van een heerlijk klimaat maar zeker ook van unieke dieren- en plantensoorten. Wat te denken van bijvoorbeeld de Zanzibar Franjeaap Zanzibar Franjeaap, een aap die alleen nog op Zanzibar leeft.  Verder loop je er zomaar de boomklipdas, de blauwe meerkat, de Afrikaanse civetkat en verschillende mango-soorten tegen het lijf.

Zanzibar was vroeger vooral oerwoud

In het water leven diverse soorten ook al heel bijzondere zeeschildpadden. Geniet je van je Zanzibar vakantie, dan kun je je geen voorstelling meer maken van hoe Zanzibar er voeger uitzag, toen was het eiland namelijk niet meer dan een groot oerwoud. Daar is nu met uitzondering van in het Jozani Chwaka Bay National Park niets meer van terug te zien.

Boek ook een safari

Het eten op Zanzibar is prima. Je eet er wereldgerechten in de grotere hotels en grotere restaurants, maar kunt er ook de prima lokale keuken eens proberen. Als je er dan toch bent is dat zeker de moeite waard. Nog iets; daal af naar Tanzania en boek daar een van de vele safari’s die aangeboden worden. Met een gids rijd je niet alleen dwars door de tropische regenwouden, maar sta je zomaar oog in oog met dieren die je alleen kent van de televisie. Een aanrader dus, zowel zo’n safari als een Zanzibar vakantie.

Tips over welke kleding je mee moet nemen op vakantie lees je hier

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.