Wanneer je op vakantie gaat heb je zelf natuurlijk geen tijd meer om je tuin te onderhouden. Maar als je terugkomt van vakantie zou het natuurlijk wel erg fijn zijn als je tuin er prachtig bij ligt en je niet eerst zelf al het achterstallige tuinonderhoud hoeft weg te werken. En dat is ook zeker mogelijk! Veel hoveniers bieden een vakantieservice, waarbij ze het onderhoud van je tuin verzorgen zolang je zelf op vakantie bent.

Vakantieservice

Naast normale onderhoudspakketten bieden veel hoveniers tegenwoordig ook een vakantieservice aan, waarbij ze er dus voor zorgen dat je tuin er mooi en verzorgd bij ligt wanneer je terugkomt van vakantie. Vantevoren bespreek je welke werkzaamheden er wel en niet uitgevoerd gaan worden en wordt er een prijs afgesproken. En daarna kun je met een gerust hart op vakantie, omdat je zeker weet dat een professional voor je tuin zorgt.

Onderhoudswerkzaamheden

Een hovenier kan natuurlijk alle onderhoudswerkzaamheden in je tuin voor je verzorgen, maar welk tuinonderhoud je precies laat uitvoeren tijdens je vakantie hangt vooral af van hoe lang je op vakantie gaat. Maar hieronder volgt een overzicht van een aantal onderhoudswerkzaamheden die goed in aanmerking komen voor een vakantieservice.

Grasmaaien

Als je in de zomer op vakantie gaat groeit het gras erg hard. Ga je langer dan een week op vakantie, dan zal het gras erg lang zijn wanneer je terugkomt. Heb je een hekel aan grasmaaien? Dan is dit dus een ideale klus om uit te besteden aan een hovenier terwijl jij op het strand ligt.

Onkruid verwijderen

Ook onkruid blijft natuurlijk doorgroeien wanneer je op vakantie bent, dus net als grasmaaien is dit ook zeer geschikt om te laten uitvoeren door een hovenier tijdens je vakantie. Zo zien je borders en de bestrating in je tuin er netjes uit als je weer thuiskomt.

Beplanting water geven

Om te voorkomen dat bloemen, planten of struiken in je tuin doodgaan terwijl je op vakantie bent is het belangrijk dat ze voldoende water krijgen. Je zou natuurlijk de buren of vrienden kunnen vragen dit voor je te doen, maar als je dit door een hovenier laat doen weet je zeker dat het goed gebeurd. Het zou natuurlijk zonde zijn als je planten doodgaan omdat ze te veel water hebben gekregen!

Tot slot

Mocht je door het lezen van dit artikel interesse hebben in een vakantieservice voor het onderhouden van je tuin, neem dan eens een kijkje op Hovenier.nl. Dat is een handige site waar je kunt zoeken naar een hovenier bij je in de buurt.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.