Ga je binnenkort op vakantie naar Rusland of wil je gewoon wat inspiratie opdoen voor een eventuele komende stedentrip? Wij delen de 3 leukste tips voor één van de meest mooie hoofdsteden in de wereld; Sint-Petersburg, Rusland. 

Paleizen en kathedralen

Rusland op zichzelf bevat vele oude paleizen en kathedralen welke in een lichtstad als Sint-Petersburg vooral ‘s avonds prachtig verlicht zijn. Bezoek bijvoorbeeld eens het Peterhof paleis. Dit eerdere zomerpaleis van vele Russische Tsaren, met prachtige rustieke paleistuin, ligt net buiten de stad, maar is een eyecatcher op zichzelf met zijn vele gouden details. Met verschillende boottrips te bereiken, is dit paleis zeker een bezoekje waard.

Of breng een bezoek aan de kerk van de Verlosser van het bloed. Een kerk sterk lijkend op de Basiliuskathedraal van het Rode plein in Moskou. Met de kerk volledig bedekt met mozaïek, is dit toch wel de meest kleurrijke kerk van de stad. 

Hermitage

Wanneer je uit de buurt van Amsterdam komt of hier wel eens een bezoekje aan hebt gebracht, heb je vast wel eens gehoord over het Hermitage museum, met zijn vele bekende schilderijen waaronder verschillende Rembrandts. Laat dit museum nu niet alleen in Amsterdam te bezichtigen zijn, maar ook nog vele malen groter in Sint-Petersburg! Als één van de meest bekende musea ter wereld, gesticht vanuit de collectie van de toenmalige Tsarin, geeft het toegang tot meer dan 3 miljoen kunstwerken. Met meer Hollandse Meesters in zijn bezit dan het Rijksmuseum, is het als Nederlander zeker waard om hier een dag in rond te struinen! Kunstenaars als Da Vinci, Monet, Michelangelo en Picasso zijn hier ook zeker niet te missen.

Nevsky Prospekt

Wil je tijdens rondreizen in Rusland het ook wel wat rustiger aan doen en gewoon eens rondstruinen en kijken wat je tegenkomt? Met deze straat in het centrum van Sint-Petersburg is het de place-to-be en één van de meest gezellige straten van Rusland. Met zijn vele winkeltjes, restaurants, café’s, uitgaansgelegenheden, maar ook belangrijke bezienswaardigheden op elke hoek van de straat, zou je hier uren zoet kunnen zijn.

Lijkt Hongarije jou ook een leuke bestemming? Lees dan nu ons artikel over een rondreis door Hongarije.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.