Een vakantie naar Griekenland, waar ga jij heen?


Griekenland is een populaire vakantiebestemming en dan vooral de Griekse eilanden. Maar wist jij dat Griekenland zo’n 6000 eilanden heeft waarvan er maar liefst 227 bewoond zijn?  Heb je eenmaal besloten om een vakantie naar Griekenland te boeken, dan heb je daarna alsnog heel veel keus.

Vasteland

De hoofdstad van Griekenland ligt op het vasteland. Een stedentrip naar Athene is zeker de moeite waard, maar je kunt het ook goed combineren met een strandvakantie in de buurt. Andere regio’s op het vasteland van Griekenland zijn het populaire Peloponnesos en Chalkidiki. Peloponnesos is het zuidelijkste deel van het Griekse vasteland. Chalkidiki is de toeristische streek in het district Macedonië en bevat drie schiereilanden: Kassandra, Sithonia en Agion Oros.

Eilandengroepen

De meeste vakanties gaan echter naar de eilanden van Griekenland. Er zijn diverse eilandengroepen, zoals Cycladen, Dodekanesos, Ionische eilanden, Sporaden, Saronische eilanden en de Egeische eilanden. De meest populaire eilanden zijn Kreta, Rhodos, Kos, Corfu, maar ook Zakynthos, Santorini en Mykonos. Wat het meest geschikte eiland voor jou is, hangt van meerdere factoren af. In welke periode ga je naar Griekenland? Houd je van zon, zee en strand, of meer van cultuur en historie? En wat is je budget?

Welk Grieks eiland past bij mij?

De zuidelijke eilanden van Griekenland zijn het warmst. Wil je in het voorjaar of najaar nog lekker naar de zon, dan zijn Rhodos, Kos en Kreta een goede optie. Houd je van mooie strandjes en prachtige Griekse dorpjes? Dan zijn Zakynthos en Santorini zeker een aanrader. Zakynthos heeft veel mooie strandjes en leuk als je met de auto diverse stranden wilt bezoeken. Santorini heeft prachtige witte huizen en veel luxe hotels met infinity pools. Echter zijn deze eilanden over het algemeen wel iets duurder dan de andere eilanden. Dit hangt dus af van het budget dat je over hebt voor je vakantie. Wil je genieten van de zon, zee en strand, dan kun je beter naar één van de goedkopere eilanden, zoals Kreta, Kos of Corfu gaan. Een echte Griekse vakantie met weinig toeristen? Dan is Leros, een klein eilandje vlakbij Kos een aanrader. Hier kun je bovendien heel goed duiken naar bijvoorbeeld een Duits scheepswrak, heel bijzonder!

Welk Grieks eiland het beste bij jou past, is dus afhankelijk van jouw wensen en je budget. En kijk vooral ook van te voren online naar wat foto’s om een goede indruk te krijgen. Succes met uitzoeken!

Een andere bestemming waar je lekker kan ontspannen is Zanzibar. Lees nu ons artikel over deze mooie plek. 


Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.