Ik kan me geen leukere vakantie voorstellen dan met mijn motor op vakantie te gaan in Nederland. Er is gewoon zoveel te ontdekken. Overal waar je kijkt, is er een andere kawasaki bobber, een ander café, een andere kaaswinkel. Elke dag is een nieuw avontuur. Ik sta op en word begroet met verse bloemen in mijn kamer. ’s Ochtends werk ik, daarna ga ik naar het café voor mijn favoriete ontbijt. Ik wandel de hele dag door de stad en stop bij mijn favoriete zuivelwinkel voor een taart en een omelet. Terwijl ik langsloop, pak ik een stukje kaas. Ik heb hier tot nu toe zo’n beetje alles geprobeerd.

Waarom Nederland toeren op de motor?

Met de Kawasaki vulcan 750cc-motor door Nederland toeren is geweldig, want de infrastructuur is geweldig. Ze zijn net slimmer geworden en hebben rijstroken voor motorfietsen aangelegd. Je kunt doorgaan over hoe gemakkelijk het is om je op een motor in een auto te verplaatsen, maar er is iets speciaals aan motorrijden in een land dat niet gebouwd is voor een auto.

Een café vinden zonder parkeerplaatsen is een stuk makkelijker. Ik hoef mijn motor niet uit elke parkeerplaats te parkeren. De doorgangen tussen de gebouwen zijn geweldig. Er is geen verkeer dat van achteren komt. Je kunt de straat op en de mensen kijken je aan alsof je gek bent.

Een ander hoogtepunt van rijden in Nederland is het grote aanbod aan ijssmaken. Ze hebben minstens één smaak voor elke mogelijke smaak. De meeste zijn gemakkelijk te vinden. Omdat ik het zo lekker vind laad ik allerlei soorten ijs in mijn saddle bag van choppershop.

Dit zal je niet verbazen, maar ik ben een grote fan van de Nederlandse windmolen. Ik ga er in de winter heen en het hele gebouw is versierd voor Kerstmis. Er zijn windmolen kandelaars, verlichte windmolen beelden en feeërieke lichtjes.

Een ongekend uitzicht

Als je op je motor door Nederland rijdt, krijg je de mooiste uitzichten. Ik ben een grote fan van motoren op twee wielen, zodat ik met belachelijk hoge snelheden door de bochten kan. Mijn doel is om aan te komen bij een bar, mijn motor buiten geparkeerd, met een glimlach op mijn gezicht en een koud drankje in de hand.

Je kunt de motor neerzetten om je benen te strekken terwijl je over de landweggetjes rijdt. Ik geniet er echt van om even naar de zonsondergang te kijken en de wereld voorbij te zien gaan. Zelfs midden in de winter.

Elke eigenaar van een fietsenwinkel is vriendelijk en het is een eer om een koninklijke behandeling te krijgen als je er stopt. Fietsen zijn hier net verzamelobjecten en de eigenaren van fietsen behoren tot de aardigste mensen die je ooit zult ontmoeten. Een van de meest gedenkwaardige momenten van de reis was de rit van Amsterdam naar Hoogheemraadschap.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.