Wanneer je een auto vanuit het buitenland naar Nederland importeert kan je daar duizenden euro’s mee besparen. Maar waar dien je allemaal rekening mee te houden? In dit artikelen leggen we stap voor stap uit hoe een auto importeren uit het buitenland werkt.

Een auto importeren uit het buitenland. Het klinkt wellicht makkelijker dan het is. Echter is het vaak toch een redelijk ingewikkeld proces, waarbij veel specialistische kennis komt kijken. Daarom is het zeker aan te raden om een auto import specialist in te schakelen. Een auto import specialist helpt 

Stap 1: Kies een auto

Hoe vind je jouw droomauto in het buitenland? Meer dan 60 procent van alle occasions die worden geïmporteerd naar Nederland komen uit Duitsland. Duitsland heeft een grote automarkt. Daarom is er een groot aanbod aan tweedehands auto’s. Door het grote aanbod zijn de autoprijzen gemiddeld een stuk lager. Om die reden kan een auto kopen in Duitsland een groot prijsvoordeel opleveren. Er zijn verschillende Duitse auto websites waar je auto’s op kunt vinden.

Stap 2: Bereken het bpm-tarief

Wanneer je auto importeert uit het buitenland betaal je bpm. Bpm is de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Het bpm-tarief voor een personenauto is afhankelijk van de CO2-uitstoot. Van plan om een auto te importeren uit het buitenland? Bereken eenvoudig de BPM met een online bpm-calculator.

Stap 3: Aankoop

Bij de aankoop van een auto uit het buitenland moeten er flink wat zaken worden gedaan en dingen worden geregeld. Denk aan het onderhandelen met de autodealer in het buitenland, het opstellen van een koopovereenkomst met de verkopende partij, het doen van een aankoopkeuring, (verzekerd) transport naar Nederland. Het importeren van een auto naar Nederland bestaat verder uit het doen van een bpm-aangifte, een inschrijving bij het RDW, het regelen van de tenaamstelling van een auto en het organiseren van kentekenplaten de auto.

Schakel een auto import specialist in

Wil je een auto importeren uit het buitenland? Een auto import specialist kan hierbij helpen! Ze begeleiden de aankoop van een auto uit het buitenland van A tot Z. Hierdoor loop je als klant geen enkel risico een auto te ontvangen die niet voldoen aan de omschrijving in de koopovereenkomst.  

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.