Wil jij een ballonvaart over Barneveld organiseren? Dan wil je natuurlijk wel een aantal garanties hebben? In deze blog vertellen we je meer over een ballonvaart, nemen we de grootste vragen bij je weg en laten we je zien hoe ontzettend gaaf een vlucht in een luchtballon is!

Hoe lang blijven we in de lucht tijdens een luchtballon?

Het varieert. Soms komt een luchtballon tot wel 2000 meter. Maar dit is wel heel afhankelijk. Bijvoorbeeld van de lucht, de plaats maar ook de tijd van het jaar. Gelukkig is 2000 niet de enige hoogte voor een prachtig uitzicht. Ook een hoogte van ‘slechts’ 100 meter is al fantastisch. Komen we boven de 1000 meter? Dan kun je wel echt kilometers ver weg kijken.

Hoe lang ben ik straks in de lucht?

Als je een uitje organiseert, zoals ballonvaren over Barneveld. Dan wil je natuurlijk wel weten hoe lang je daadwerkelijk in de lucht bent. Gemiddeld blijven we zo’n 1 uur in de lucht. Dat is inclusief stijgen én dalen. Hoe ver we varen, is afhankelijk van de snelheid van de wind en de windrichting. Zoals je misschien wel begrijpt hebben we op de wind geen invloed. Dus het zal altijd een verrassing blijven!

Maar waar landen we dan?

Zoals we net al zeiden, is een luchtballon niet te besturen. Door middel van de brander kunnen we omhoog, warme lucht stijgt immers op. Ook dalen doen we op deze manier. Maar verder is de wind degene die bepaalt. De piloot laat zich leiden door de wind. Na ongeveer 45 minuten varen, zoekt de piloot de perfecte plek om te landen. Op de grond staat een crew, van bijvoorbeeld Greetzz, klaar om naar de landingsplek te komen. Zodat we jullie na afloop door middel van een luxe bus weer terug kunnen brengen. Perfect geregeld dus!

Wat kost een ballonvaart?

Ballonvaren over Barneveld is het leukst wanneer je weet waar je aan toe bent. Ook financieel! Greetzz Ballonvaarten vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat jij precies weet wat je straks moet betalen. Daarom kiezen zij altijd voor een all-in price. Btw, verzekeringen, boekingskosten, reiskosten, vergunningskosten én landingskosten. Alles zit overzichtelijk verwerkt in de prijzen die worden gecommuniceerd. Zo weet je altijd vooraf waar je aan toe bent. Dat is wel zo fijn toch?

Lees ons artikel met de leukste dingen om te doen tijdens je vakantie.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.