Als je denkt aan Frankrijk denk je hoogstwaarschijnlijk meteen aan geweldige wijn. Franse wijnen zijn een grote combinatie van overheerlijke smaken verwerkt in één fles. Deze overheerlijke wijnen worden natuurlijk ergens in Frankrijk gemaakt, namelijk in een aantal bekende wijnstreken Frankrijk. Zo heb je Languedoc-Roussillon, Bordeaux, Bourgogne en Corsica. 

Frankrijk is best een groot wijnland, wat betekent dat er ook veel wijnhuizen zijn te vinden daar. Al sinds jaren is Frankrijk een van de landen die het meeste wijn produceert. De wijn die gemaakt wordt in Frankrijk wordt opgedeeld in vier verschillende kwaliteitscategorieën, met de Appelletion d’Origine Protégéé die de hoogste kwaliteit heeft.  

Het begint bij Bourgogne  

Een van de meest bekende wijnstreken zal Bourgogne zijn. Al meer dan 2000 jaar wordt er wijn gemaakt in Bourgogne, wat het dus echt tot een stuk geschiedenis maakt. Bourgogne is zó groot dat het bijna onmogelijk is om één bepaalde smaak aan dat gebied te kunnen koppelen of om. Het gebied loopt van Lyon tot Dijon. De druiven die het meest voorkomen in Bourgogne zijn pinot noir, voor de rode wijn, en chardonnay, voor de witte wijn. 

Naast dat Bourgogne voor geweldige wijn zorgt, zijn er ook prachtige bezienswaardigheden te vinden in die wijnstreek. Het is een groot groen gebied met veel bergen, wat perfect is voor wandelingen in de natuur.  

De witte druif chardonnay en Languedoc-Roussillon 

Languedoc-Roussillon is ook een wijnstreek in Zuid-Frankrijk. Het gebied Languedoc-Roussillon staat voornamelijk bekend om de witte druif chardonnay die daar wordt verbouwd. Chardonnay is een witte wijn met overheerlijk witte fruit, niet al te veel zuren en heerlijke perziken. Chardonnay is dus echt een volle en sappige wijn. Een van de redenen dat druiven in Languedoc-Roussillon zo goed kunnen rijpen, is dankzij de felle zon die altijd op de druiven schijnt. 

Languedoc-Roussillon is een erg belangrijke wijnstreek voor de wijnboeren aangezien het een van de grootste wijnproducerende gebieden is in Frankrijk, en een van de grootste wijngaarden is in Frankrijk.  

Wijnstokken verbouwen in Bordeaux  

Bordeaux ligt dicht in de buurt van Garonne, een rivier in het zuidwesten van Frankrijk. Bordeaux is de perfecte omgeving om wijnstokken te verbouwen, wat ervoor zorgt dat deze wijnstreek een groot succes heeft op het gebied van wijnbereiding. Bordeaux heeft een bodem van kalksteen. Kalksteen zorgt voor een bodemstructuur die calciumrijk is, wat dan weer zorgt voor heerlijke Franse wijnen zoals Cabernet Sauvignon. 

Dankzij de weersomstandigheden in Bordeaux, is dat de perfecte plek om subtiele en milde wijnen te kunnen produceren. In de zomers is het namelijk warm, met af en toe een kleine onweersbui. In juni kan het weer soms echter onvoorspelbaar zijn, maar dat heeft zo goed als geen invloed op de productie van wijn.  

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.