Die lange, koude en donkere dagen beginnen toch een beetje vervelend te worden. Tijd om er even tussenuit te gaan. Maar goed, december is al een maand met veel en dure uitgaven, dus je wilt ook weer niet te veel geld uitgeven. Dat hoeft gelukkig ook helemaal niet. Er zijn namelijk genoeg steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken maar die ook helemaal niet zo duur zijn!

 

Boedapest

Het is algemeen bekend dat Oost-Europa heel goedkoop is. En ook het bezoeken van een grote Oost-Europese stad als Boedapest kost je niet veel. Voor minder dan €18 kun je er lekker eten en drinken. Daarnaast zijn er ook veel gratis tours door de stad. In Boedapest zitten veel leuke koffiehuizen en bars om te genieten van een drankje, maar een andere aanrader is om de vele uitkijkpunten te gaan bekijken. En ook zeker niet onbelangrijk: het openbaar vervoer is hier echt spotgoedkoop!

 

Riga

Riga is dan wel de grootste stad van de Baltische Staten, de oude, en mooie, binnenstad is gewoon lopend te verkennen. De binnenstad is verklaard tot UNESCO-werelderfgoed. De stad kent nog geen massatoerisme. Hierdoor kan je er heel goedkoop verblijven. De stad is bezaaid met restaurants, bars en cafeetjes. Ook is het leuk om gewoon langs de schattige huisjes en pleinen te wandelen. Daarnaast zijn de drie grote kerken in Riga (De centrale St. Pieter, de dom en de St. Jacobskathedraal) ook zeker een bezoekje waard.

 

Sofia

Dit is de hoofdstad van Bulgarije, en ook een van de oudste steden van Europa. Hierdoor zijn er enorm veel verschillende stijlen terug te zien. Je kunt een kijkje nemen bij de vele gebouwen en bruggen in Sofia, zoals bijvoorbeeld de Leeuwenbrug, Adelaarsbrug en het theater van Ivan Vazov. Largo is ook zeker de moeite waard om te zien, dit is een verzameling overheidsgebouwen. Er zijn in Sofia ook veel moskeeën, synagogen, tempels, kerken en kathedralen te vinden. Het Vitosha natuurpark is ook een leuke dagbesteding. Hier vind je ook een heel mooi uitzichtpunt.

 

Krakau

Alleen al de mooie architectuur maakt dat Krakau de moeite waard is om te bezoeken. Auschwitz, het vernietigingskamp van de tweede wereldoorlog, ligt hier ook vlakbij. Dit is zeker iets wat je ervaren moet hebben als je er in de buurt bent. Er zijn ook veel gratis street art tours die je kunt bijwonen. Daarnaast kun je in Krakau ook gewoon enorm goedkoop eten. Lees onze blog over 5 leuke dingen die je kan doen in Krakau!

 

Praag

Praag wordt ook wel het Parijs van Oost-Europa genoemd, en dat is zeker niet gelogen. De stad is in alle seizoenen mooi, maar toch adviseren we je om Praag in de zomer te vermijden. Praag heeft een landklimaat, wat betekend dat ze er bloedhete zomers en ijskoude winters hebben. Dit mag je er niet van weerhouden om deze prachtige stad te bezoeken. Slenter door de oude straatjes op zoek naar een van de lekkere koffietentjes. Bezoek ook de Praagse Burcht via de Karelsbrug. Ook de astronomische klok is een bezoekje waard. Tip: Praag wordt steeds populairder en dus ook duurder, dus wacht niet meer te lang met een weekend naar Praag!

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.