Je kunt tegenwoordig talloze lessen en cursussen volgen die ervoor zorgen dat iemand beter in zijn werk wordt, maar hierbij vergeten veel mensen de basis. Het is namelijk belangrijk een goede basis te hebben voordat je verder gaat met een verdiepende cursus. Een van de beginselen die belangrijk is om te beheersen is Zakelijk Engels. Dit kun je het beste leren met een cursus zakelijk Engels. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een cursus zakelijk Engels? Lees er hieronder meer over. Misschien is een cursus zakelijk Engels ook wel wat voor jou!

Waarom het belangrijk is om de Engelse taal goed te beheersen

Er zijn veel beroepen waar er geregeld Engels wordt gesproken, bij sommige banen moet je zelfs dagelijks Engels spreken. Ook kan het voorkomen dat je in het Engels een gesprek moet voeren via de telefoon of dat er vragen zijn van Engels sprekende investeerders. Het is dan buitengewoon vervelend als je dan geen goed Engels spreekt of onzeker bent over je vaardigheden. In dat geval doe je er goed aan om een cursus zakelijk Engels te gaan volgen. 

Onzeker in het Engels

Als je niet zelfverzekerd bent over je Engelse spreekvaardigheid kun je erg onzeker worden. Het kan voorkomen dat je volledig dichtklapt omdat je niet weet wat je in het Engels moet zeggen. Ondanks dat je de woorden en zinsopbouw wel weet kan het zo zijn dat je alsnog dichtklapt en niks zegt. Hierdoor word je nog onzekerder, wat je Engelse vaardigheden en netwerkvaardigheden niet ten goede komt. Een cursus zakelijk Engels kan dan een uitkomst zijn die je zelfvertrouwen weer oppept. Wanneer je een cursus Engels volgt zul je een stuk zelfverzekerder worden en de taal beter leren. Je zult dan minder moeite hebben in het Engels over te schakelen als iemand in het Engels tegen je praat.

Andere voordelen van een cursus zakelijk Engels

Naast het feit dat een cursus Engels je zelfverzekerder maakt zijn er ook nog andere voordelen. Wanneer je sterk bent in zakelijk Engels kun je een groter netwerk opbouwen en met meer personen en bedrijven contact leggen. Niet elk internationaal bedrijf is in Engeland of Amerika gevestigd, maar vaak is Engels wel de voertaal bij multinationals. Ook zullen bedrijven jou sneller benaderen als ze weten dat je goed Engels spreekt. Natuurlijk heeft een cursus Engels op zakelijk vlak veel voordelen, maar ook in het dagelijkse leven heb je er veel aan. Denk bijvoorbeeld aan vakantie. Je kunt jezelf makkelijker redden als je Engels spreekt, omdat het een wereldtaal is die in veel landen gesproken wordt. Een cursus zakelijk Engels mag dan veel zakelijke voordelen hebben, maar ook in het normale dagelijkse leven kun je er de vruchten van plukken.Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.