Iedere vakantie blijft het weer een uitdaging: alles meenemen wat je nodig hebt. Ook al maak je iedere keer weer een lijstje, je krijgt het altijd weer voor elkaar om iets zeer noodzakelijks niet mee te nemen. Om dit te voorkomen hebben we in dit blogbericht een aantal zaken onder elkaar gezet die je altijd mee moet nemen op vakantie naar de zon.

1. Paspoort

Leuke zonvakanties naar het buitenland? Dan is het eerste dat je niet mag vergeten je paspoort of ID. Hoe de meeste zaken tegenwoordig te koop zijn, kom je je eigen paspoort niet tegen in de spaanse supermarkten. Zorg daarom altijd dat je je eigen paspoort en die van je gezin ook bij de reisspullen legt. Vaak als je ze een aparte plek geeft, is de kans groter dat je ze vergeet. Toch zonde als je vakantie al stopt op het vliegveld.

2. Medicijnen

Slik je medicijnen? Vergeet deze dan zeker niet mee te nemen naar je zonvakantie. Net als je paspoort vind je ook je medicijnen niet terug in de spaanse supermarkten. Erg vervelend als je je tijdens de vakantie niet optimaal fit voelt. Dit geldt ook voor mensen met een allergie. Leg bij je paspoort altijd reissets tegen allergieën. Je weet nooit wat een ander land te bieden heeft en hoe jij daarop reageert. Als laatste is het ook nooit verkeerd om een kleine EHBO doos mee te nemen.

3. Creditcard en telefoon

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk ook leuke dingen kunnen doen. Daarom is het zeker verstandig om een creditcard of pinpas mee te nemen. Wat ook handig is om mee te nemen, maar niet noodzakelijk, is je telefoon. Het is natuurlijk altijd makkelijk om contact te kunnen houden met het thuisfront of je socials bij te houden.

Houd je van zon, zee en strand, of meer van cultuur en historie? Misschien is een vakantie naar Griekenland dan iets voor jou!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.