Tips om je vakantiehuis goed te beveiligen


Steeds meer mensen hebben de beschikking over een tweede woning, wat vaak een vakantiehuis is. De financieel positieve tijden en de lage rente bij banken, maakt dat de investering in een vakantiewoning het overwegen waard kan zijn. Er zijn hierbij verschillende aspecten om rekening mee te houden! Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor, dat de vakantiewoning goed beveiligd is? In dit artikel geven we je enkele handige tips, die dit makkelijker maken. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een deurbel, die gekoppeld wordt aan een app op je telefoon? Zodra er bij de vakantiewoning aangebeld wordt, krijg je hier direct een melding van op je telefoon of tablet.

Maak gebruik van een beveiligingscamera bij je vakantiehuis

Zo’n deurbel wordt niet alleen gekoppeld aan je mobiele telefoon. Ook kun je voor een deurbel met een geïntegreerde camera kiezen. Zo weet je niet alleen dat er aangebeld wordt, maar zie je daarbij wie er voor de deur staat! Naast een deurbel met geïntegreerde camera, kun je een beveiligingscamera in of rondom je woning hangen. Deze camera’s zijn dermate geavanceerd, dat je deze aan het internet kunt koppelen. Zo is het mogelijk om de beelden live te bekijken op afstand. Handig, wanneer je het idee hebt dat er iets niet in de haak zit rond je woning.

Zorg voor SKG-sloten op ramen en deuren

Om de kans op een inbraak verder te verkleinen, is het verstandig om voor sloten met een SKG-beoordeling te kiezen. Deze sloten zijn getest op de weerstand die zij bieden aan inbrekers bij het gebruik van de meest voorkomende inbraakmethodes. Denk bijvoorbeeld aan kerntrekken en de klopsleutelmethode. Zo kost het een inbreker ontzettend veel moeite om de deur of een raam van je vakantiewoning open te breken. Het vergroot de kans dat voorbijgangers inbrekers opmerken. Klik hier om meer te lezen over het beveiligen van een vakantiewoning.

Meer tips over hoe je inbrekers buiten kan houden lees je hier


Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.