Inbrekers buiten houden met deze  tips


Een inbraak in huis kan vergaande gevolgen hebben! Niet alleen kunnen er waardevolle voorwerpen worden onteigend, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een situatie, waarbij je ten tijde van de inbraak in huis aanwezig bent. Inbrekers zullen er in zo’n geval alles aan doen, om je ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen. Reden genoeg om je inbraakbeveiliging in huis te optimaliseren!

Niet alleen een goede inbraakbeveiliging is essentieel om inbrekers buiten de deur te houden. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om een tijdschakelaar in huis te gebruiken. Zo’n schakelaar schakelt de lampen in huis automatisch in op een vooraf ingesteld tijdstip. Het doet lijken alsof er iemand thuis is, waardoor inbrekers minder snel over zullen gaan tot een inbraak.

Goede sloten op ramen en deuren plaatsen

Een goede beveiliging van je woning begint bij het gebruik van kwalitatief goede sloten op ramen en deuren. Kies bijvoorbeeld altijd voor cilindersloten op de deuren van uw woning! Deze cilindersloten worden in verschillende modellen aangeboden, verschillend in het aantal contactpunten wat ze met de deurpost hebben. Bovenal is het van belang om voor sloten met een hoge SKG-rating te kiezen. De maximale score voor sloten is drie sterren. Met dergelijke sloten kom je in aanmerking voor het PKVW-keurmerk, wat recht geeft op korting op je woon-/inboedelverzekering. Gebruik deze besparing voor een nog leukere vakantie!

Installatie van een alarmsysteem in huis

Met goede sloten zorg je voor een degelijke inbraakbeveiliging. Vaak wordt dit echter niet als voldoende geacht! Combineer de sloten daarom met een alarmsysteem in huis. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een bewegingssensor in de hal van je woning, met magneetcontacten op de deuren. Hier vind je meer informatie over goede sloten en inbraakbeveiligingssystemen voor woningen. Zo kun je met een gerust hart aan je vakantie beginnen.

Meer tips voor een goed beveiligd huis tijdens je vakantie lees je hier


Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.