Elk jaar weer dezelfde vraag: nemen je de hond mee op vakantie? Als je besluit om dat dit jaar te gaan doen, dan moet jij je wel goed voorbereiden. Er zijn natuurlijk allerlei regels over, van, voor honden meenemen op vakantie, zowel voor de eventuele vliegreis als de accommodatie. In dit artikel lees je hoe jij je het best kunt voorbereiden voor een onbezorgde vakantie.

Bestemming

Als eerst is het goed om uit te zoeken waar je naartoe wilt op vakantie. Wanneer de bestemming bekend is, kan je informeren bij verschillende accommodaties of honden toegestaan zijn en wat de regels precies zijn. Hou met het uitkiezen van de bestemming rekening met de leeftijd en conditie van jouw hond. Het kan zijn dat jouw hond niet tegen hele hoge temperaturen kan of lange autoreizen. Het kan dus zijn dat je hier jouw bestemming op aan moet passen.

Administratie

Dan is het belangrijk dat je alle papieren op orde hebt. Als je reist naar een EU-land dan hebben honden een EU-paspoort nodig. Deze kan worden uitgegeven door de dierenarts. Honden moeten ook ingeënt worden tegen hondsdolheid, minimaal drie weken van tevoren. Ook moet je een kopie van het registratiebewijs van de hond bij een databank met het chipnummer erop hebben. Om helemaal goed voorbereid op reis te gaan, is het handig om het telefoonnummer van de dierenarts mee te nemen.

Vervoer

Als alles qua bestemming en administratie geregeld is, dan is het tijd om na te denken over het vervoer. Wanneer je met de auto op vakantie gaat, is het goed om de hond van tevoren te laten wennen aan de auto. Het mag niet te warm worden in de auto en maak om de twee uur even een stop om de hond uit te laten. Zorg er ook voor dat je water mee neemt in de auto. Als je van plan bent om te vliegen, dan verschillen de regels per vliegtuigmaatschappij. Zoek op de site van jouw vliegtuigmaatschappij wat de regels zijn voor honden.

De laatste check

Voordat je op vakantie kunt gaan, moet je nog een laatste check doen. Zorg ervoor dat de hond voor vertrek helemaal goed verzorgd is. denk hierbij aan de nagels die geknipt kunnen worden en check op wormen bij de hond. Er zijn speciale middeltjes om wormen of vlooien bij de hond te bestrijden.

Wanneer je op vakantie gaat met je hond wil je natuurlijk wel dat je huis veilig is. Lees ons artikel met tips over hoe jij veilig op vakantie kan gaan. 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.