Het mooie weer is weer in aantocht en langzamerhand beginnen steeds meer mensen zich klaar te maken voor een mooie zomer. Ook op het water gaat het zoals elk jaar weer erg druk worden. Veel mensen hebben de boot al uit de stalling gehaald. Voordat je het water op gaat zijn er nog wel wat belangrijke dingen om rekening mee te houden. Het is daarom goed om je alvast een beetje voor te bereiden. Vandaag lees je hoe je het veiligst kunt varen. 

Klopt alles op technisch gebied? 

Als je veilig wilt varen is het erg belangrijk dat alles nog werkt. Voordat de boot in het water ligt is het goed om even alles te bekijken op de werf. Het kan ook geen kwaad om nieuwe bootonderdelen aan te schaffen. De motor is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de boot. Zonder motor kom je ook moeilijk vooruit. Controleer alle 

Kleine kinderen op de boot?

Als er kinderen meevaren is het verstandig om reddingsvesten te gebruiken. Ook voor mensen die niet goed kunnen zwemmen of slecht ter been zijn is dit geen slechte optie. Met een reddingsvest weet je zeker dat er niemand verdrinkt. 

Brandveiligheid 

Een brandblusser aan boort is bij veel boten verplicht. Dit gaat vaak om boten die sneller gaan of boten die wat groter zijn. Het is echter niet verkeerd om altijd een brandblusser bij je te hebben. Ook als je in een klein bootje vaart.                                                                         

Verzekering 

Als je gaat varen, maar je bent niet verzekerd heb je grote problemen. Er staan torenhoge boetes onverzekerd varen. Controleer altijd voordat je gaat varen bij je verzekeraar of alles nog klopt. Je kunt dit vaak via internet bekijken. Lukt dit niet? Neem dan contact op met je verzekeraar.

Tot slot 

Op het moment dat deze blog wordt gepubliceerd leven we in onzekere tijden. We hebben allemaal te maken met het coronavirus en mogen daarom op dit moment nog niet met veel mensen de deur uit. Dit betekent ook dat je op het water met maximaal 2 mensen mag zijn. Als je gaat varen zorg dan dat je de bovengenoemde punten bij langs gaat.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.