Wat moet je regelen bij een verhuizing naar het buitenland?


Bij een verhuizing naar het buitenland zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Vaak moet er veel meer geregeld worden, dan wanneer je naar een andere plek binnen Nederland zou verhuizen. Daarbij vergt de verhuizing van je inboedel naar een woning in het buitenland vaak een uitgebreidere voorbereiding! Je wilt de meubels niet alleen heelhuids naar je nieuwe huis laten vervoeren, maar dit ook zo snel mogelijk laten doen. Het is bijvoorbeeld bepaald niet efficiënt om zelf meerdere keren met een aanhanger op en neer te rijden. De precieze zaken die voor een verhuizing naar het buitenland geregeld moeten worden, verschillen per land.

Belangrijke zaken regelen bij de overheid

Voordat je naar het buitenland vertrekt, is het belangrijk om een DigiD aan te vragen. Zo behoud je de toegang tot overheidswebsites. Veel mensen hebben al een DigiD aangevraagd. Enkel wanneer je nog maar net in Nederland bent, zal dit niet het geval zijn. Ook dien je een emigratie te melden bij je gemeente. Dit geldt alleen, wanneer je voor minimaal acht maanden naar het buitenland gaat. Je kunt zo’n verhuizing vanaf 5 dagen voor je vertrek doorgeven. Controleer op de website van de Belastingdienst, welke zaken je hier nog dient te regelen voor je vertrek.

Een verhuisbedrijf inschakelen voor de verhuizing

Om de verhuizing naar het buitenland soepel te laten verlopen, kan het slim zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. Verhuisbedrijven beschikken over de kennis en kunde om de inboedel snel en schadevrij naar het buitenland te vervoeren. Wees op tijd met het inschakelen van een verhuisbedrijf, aangezien een dergelijke verhuizing ook voor hen de nodige voorbereidingstijd zal kosten. De kosten voor het inschakelen van een verhuisbedrijf zullen sterk afhankelijk zijn van de te verhuizen inboedel en het land van bestemming. Meer informatie over verhuizen in het algemeen vind je hier.

Altijd stress tijdens het verhuizen? Lees dan nu ons artikel met tips om zonder stress te verhuizen. 


Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.