Tips om voorbereid te genieten van elke wandeling op vakantie


Tijdens een vakantieperiode kan het heerlijk zijn om te gaan wandelen! Niet alleen zie je de wereld van een hele andere kant wanneer je wandelt, ook geeft het je veel voldoening. Iedere dag een stukje verder, om weer een nieuw gebied te verkennen. Bij deze wandelingen is een goede voorbereiding essentieel. Je wilt de kans op blessures immers zo goed mogelijk minimaliseren, evenals dat je er niet aan moet denken dat je verdwaalt tijdens een wandeltocht. In dit artikel geven we handige tips om goed voorbereid aan de wandeltochten te kunnen beginnen. In welk land ga jij wandelen?

Zorg voor goed schoeisel met inlegzooltjes

Om de kans op blessures en valpartijen tijdens het wandelen te verkleinen, is goed schoeisel essentieel. Een goede wandelschoen biedt je een laag met demping en een stevig profiel aan de onderzijde, wat voorkomt dat je uitglijdt. Je kunt deze wandelschoenen combineren met inlegzooltjes, die de demping van een schoen verder verbeteren. De inlegzooltjes kunnen daarbij van pas komen, als je een afwijking hebt in de landing van je voeten. Denk aan mensen die net iets meer op hun buitenkant landen, of juist aan de binnenkant. Klik hier om er meer over te lezen.

Tip: om de kans op een val verder te verkleinen, is het gebruik van een wandelstok verstandig!

wandeling tips

Neem een GPS-systeem mee tijdens de wandeling

Naast goede schoenen kan ook het gebruik van een GPS-systeem aan te raden zijn. Er zijn handige systemen, waarin je vooraf wandelroutes kunt zetten via de computer. Zo hoef je geen mobiele telefoon mee, om de route tijdens het wandelen aan te kunnen houden. Een telefoon meenemen biedt je echter wel de mogelijkheid om tijdens een wandeltocht foto’s te maken. Zo heb je een herinnering aan een mooie boswandeling, een wandeling door de duinen of bergen, enzovoorts.

Een leuke wandelbestemming is het Zwarte Woud in Zuidwest Duitsland. 


Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.