Helaas kan je geliefde huisdier niet altijd mee op vakantie. Ga je naar de camping in Noord-Brabant, dan kan de hond natuurlijk gewoon in de hondenbench mee in de auto. Maar wil je met het vliegtuig naar Bonaire, dan is het wellicht niet het beste idee om je huisdier mee te nemen. Maar waar moet je hem dan laten? Je hebt natuurlijk de keus om een oppas te regelen voor bij jou thuis, of je hond of kat gaat bij hun logeren. Maar het pension is ook altijd nog een betrouwbare keuze. 

Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat je genoeg speeltjes en voer achterlaat! En vergeet niet informatie over voedertijden, regels en de contactgegevens van de dierenarts op te schrijven. 

Een oppas aan huis regelen

Als je betrouwbare mensen in de buurt hebt wonen, is dit de meest voor de hand liggende optie. Je huisdier hoeft niet een tijdje te wennen aan andermans huis en alle benodigde spullen zijn ook al aanwezig. Daarnaast is het met bijvoorbeeld een vogelkooi of een terrarium niet handig om die heen en weer te sjouwen. Maar dit is alleen een optie als je de persoon in kwestie ook echt goed kan vertrouwen! Ze zullen namelijk tijdelijk een sleutel tot je huis verkrijgen. 

Je huisdier laten logeren

Als je liever andere mensen niet de toegang tot je huis geeft als jij weg bent, heb je de mogelijkheid om je huisdier te laten logeren bij kennissen of familieleden. Zeker als die ook ervaring hebben met je huisdier, zal dit een soepele overgang kunnen zijn. Natuurlijk staat het ook hier centraal dat je ze kunt vertrouwen. Maar wanneer je ervoor kiest om je huisdier buiten jouw huis te laten verblijven, moet je een hoop spullen meegeven. Ze kunnen immers niet even snel je huis binnen om wat op te halen! De volgende items moet je dus op je lijstje hebben staan:

  • genoeg voer en snoepjes voor de gehele vakantie
  • een bench, mand of hok
  • een riem voor het uitlaten

 

Naast de spullen die je mee zal geven, is het ook verstandig om een lijstje te maken met regels en tips om jouw huisdier zo goed mogelijk te verzorgen. De oppas zal hier hartstikke blij mee zijn! Schrijf de volgende dingen bijvoorbeeld op:

  • welke regels moeten gevolgd worden (mag de hond bijvoorbeeld wel of niet op de bank?)
  • welk gedrag is normaal voor je huisdier (is een drukke cavia ‘s nachts normaal of niet?)
  • welke voedertijden moeten aangehouden worden? 
  • de contactgegevens van de dierenarts
  • het adres waar jij verblijft op vakantie en al je telefoonnummers 

Naar het pension brengen

Tot slot kan je jouw huisdier ook nog bij het dierenpension afgeven. Dit is natuurlijk de enige oplossing als je geen betrouwbare vrienden of familie beschikbaar hebt die kunnen oppassen. Het nadeel is wel dat het een stuk duurder zal zijn om hier gebruik van te maken. Net als wanneer je huisdier uit logeren gaat, moet je voldoende spullen meegeven. Denk aan speeltjes, manden en natuurlijk ook informatie over je huisdier en jezelf. Zo weet iedereen wat het beste is voor je huisdier en hoe die zo rustig mogelijk het verblijf kan ervaren. Een vreemde omgeving kan namelijk stressvol zijn voor dieren.

Wanneer je een pension wilt inschakelen voor de vakantieperiode, is het ook verstandig om dit ruim van tevoren te regelen. Het kan namelijk druk zijn, zeker in de zomer! Daarnaast is het verstandig om helemaal bij te zijn met de inentingen en het ontvlooien. Je weet nooit wat de andere huisdieren allemaal bij zich kunnen dragen.

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.