Het is iets waar steeds vaker over nagedacht wordt, namelijk milieubesparing. Thuis ga je er ieder geval steeds meer over nadenken, want je zal jezelf regelmatig de vraag stellen met: ‘’sta ik niet te lang onder de douche?’’, ‘moet ik mijn afval scheiden?’’. Maar milieubesparing of duurzaam leven is niet alleen thuis belangrijk, maar ook bijvoorbeeld op kantoor. Wil je meer informatie over het verduurzamen van je kantoor, kijk dan eens op de website van YESSS. Want een kantoor is meer dan alleen printers en kopieerapparaten. Om een kantoor helemaal te verduurzamen, is er meer voor nodig en kan er meer gedaan worden. Dit klinkt misschien als een hele lastige opgave, maar met enkele simpele stappen kan je dat al bereiken. Een energielabel c kantoren bereiken, met deze tips zet je een stap in de goede richting.

Papier

Papier wordt veel te veel gebruikt op kantoren, want de printer wordt tientallen keer per dag wel gebruikt. In Nederland gebruiken we elk jaar ook bijna 80 kilo papier per persoon. Veel te veel dus! Door over te stappen op gerecycled papier of papier met een duurzaamheidskeurmerk zorg je al op een flinke besparing op de CO2 uitstoot. Maar het kan nog makkelijker door bijvoorbeeld dubbelzijdig te printen en door oude vellen papier te gebruiken om daar aantekeningen op te maken.

Lettertype

Wist jij dat er al een zuinig lettertype bestaat? Dit lettertype heet namelijk Ecofont en is dus speciaal ontworpen om printer inkt te besparen. En hoe bespaar je hierop? Nou er zitten dus kleine gaatjes in het midden van de letters en daardoor is er dus minder inkt nodig om te printen. En wanneer je gewoon lettertype 11 gebruikt zijn de gaatjes niet zichtbaar.

Licht- en energieverbruik

Licht- en energieverbruik dat gebeurt in de meeste gevallen ook onnodig. Nog steeds ja, want het gebeurt nog steeds dat het licht aan blijft staan in ruimtes die op dat moment niet gebruikt worden. En dit is zeker ‘s nachts het geval. Gebruik daarom ook LED verlichting of spaarlampen in ruimtes waar overdag wel continu licht brandt. Maar bijvoorbeeld het volledig afsluiten van apparaten wordt ook over het hoofd gezien. Dus geen standby op de computers en alle koffiezetapparaten, tv’s en printers.

Groen schoonmaken

Een schone werkplek is erg belangrijk, maar wordt er wel over nagedacht om milieuvriendelijke schoonmaakproducten te gebruiken? Dit kan namelijk al heel erg helpen bij het schoonmaken van je kantoor. Dit zijn namelijk producten met biologisch afbreekbare ingrediënten van natuurlijke afsprong.

 

Gerelateerde berichten