Tips om geld te besparen op je roadtrip vakantie


Begin jij binnenkort aan een roadtrip vakantie? In dat geval zijn er verschillende zaken om vooraf rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het inpakken van je bagage, het laten keuren van de auto, enzovoorts. Ook het afsluiten van de benodigde verzekeringen voor een roadtrip vakantie is essentieel! Weet jij welke verzekeringen er moeten worden afgesloten? Door vooraf verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je vaak veel geld besparen in de aanloop naar je roadtrip vakantie. Zo houd je geld over om wat langer weg te blijven, een luxer hotel te boeken, enzovoorts. In dit artikel lees je hier meer over!

Verschillende autoverzekeringen vergelijken

Bij een roadtrip vakantie is een autoverzekering vanzelfsprekend onmisbaar. Net als in Nederland, is het ook in het buitenland niet toegestaan om met een onverzekerd voertuig de openbare weg op te gaan. Autoverzekeringen worden vaak aangeboden in drie soorten, namelijk: een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een allrisk autoverzekering. Op deze website vind je een handige tool, waarmee je de verschillende autoverzekeringen kunt vergelijken. Zo vind je enerzijds de goedkoopste autoverzekering en anderzijds de verzekering met de beste dekking.

Een reisverzekering afsluiten voor je roadtrip

Ook niet onbelangrijk is het afsluiten van een reisverzekering. Een reisverzekering wordt als kortlopende en doorlopende variant aangeboden. Wanneer je voor minimaal twee of drie weken op roadtrip vakantie gaat, is het slim om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. Zo hoef je ook bij vakanties later in het jaar geen losse reisverzekering meer af te sluiten. Een reisverzekering beschermt je onder meer tegen diefstal in het buitenland, tegen medische kosten in het buitenland, enzovoorts. Een Nederlandse zorgverzekering is doorgaans niet geldig in het buitenland. In die zin, dat de verzekering geen dekking biedt voor de kosten die je in het buitenland maakt.

Voorkom ook hoge telefoonkosten tijdens je verblijf in het buitenland. Lees hier hoe je dat kan voorkomen!


Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.