Voorkom hoge telefoonkosten tijdens je verblijf in het buitenland


Wanneer je op vakantie gaat wil je misschien even niet gestoord worden door alles wat er thuis gebeurt. Dan ben je even onbereikbaar en wil je genieten van een welverdiende rustperiode. Maar het kan ook zo zijn dat je juist bereikbaar wil zijn en dat je wel veelvuldig gebruik maakt van je mobiele telefoon. In dat geval wil je natuurlijk geen torenhoge rekening ontvangen, omdat je toevallig voor specifieke redenen je smartphone moest gebruiken. Hoe voorkom je dan hoge telefoonkosten?

Geen roamingkosten meer betalen

Wist je dat er in juni 2017 is besloten om de roamingkosten definitief af te schaffen? Vaak waren dit de extra kosten in het buitenland die je maakte voor mobiel internetten. Maar tegenwoordig betaal je hetzelfde maandbedrag binnen alle landen van de Europese Unie als dat je ook in Nederland kwijt zou zijn. Daarbij dien je wel zelf op te letten welke landen hiertoe behoren, maar in feite is dat in een groot deel van Europa hetzelfde.

Gebruik geen voicemail

Een andere tip waar veel mensen niet aan denken is om de voicemail uit te zetten gedurende je verblijf in het buitenland. Wanneer je wordt gebeld en diegene bereikt je voicemail, dan betaal je daar als nog voor. Dit is natuurlijk zonde van het geld, want je betaalt dan de volle mep als je in een land bent waar de belkosten een stuk hoger liggen. Raadzaam is dus om de voicemail uit te schakelen als je toch niet bereikbaar wil zijn op vakantie. Hiermee bespaar je onnodige kosten en je ziet vanzelf wel of je een gemiste oproep hebt of niet.

Neem een andere simkaart

Wist je dat er ook speciale simkaarten waren voor mobiel internet? Met een zogeheten data simkaart kan je enkel internetten, maar betaal je een stuk minder als dat je via een gewone simkaart zou doen. De tarieven voor een data simkaart liggen net even wat lager en dat is dan mooi meegenomen als je toch wil internetten tijdens je vakantie. Het enige wat je hoeft te doen is een data simkaart aan te schaffen, het tegoed opwaarderen en je kunt gebruik maken van mobiel internet.

Ga ouderwets sms’en

Het lijkt heel erg old skool, maar toch is het soms juist beter om te gaan sms’en in plaats van te bellen als je in het buitenland bent. Hoewel dit tegenwoordig steeds minder populair wordt, betekent het wel dat de kosten voor een sms naar beneden gaan. Vergeleken met de kosten voor bellen is dit dan een stuk voordeliger. Mocht je dan toch iets van je willen laten horen aan het thuisfront, is het verstandiger om een sms’je te sturen.

Maak zoveel mogelijk gebruik van Wi-Fi

Wellicht een open deur, maar het is wel degelijk raadzaam om gebruik te maken van zoveel mogelijk Wi-Fi netwerken. In feite kan je dan kosteloos op internet en hoef je niets extra’s te betalen. Houd er wel rekening mee dat sommige netwerken in het buitenland minder snel kunnen zijn. Maar dat heb je toch wel over als je van ‘gratis internet’ gebruik kunt maken?

Heb jij nooit bereik op vakantie? Lees dan ons artikel over de data simkaart. 


Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.