Wees bereikbaar op vakantie met een data simkaart


Vind je het ook zo vervelend dat je soms onbereikbaar bent als je ergens in het buitenland zit? Waarschijnlijk heeft dat te maken met de plaatselijke bereikbaarheid of de schaarste aan zendmasten binnen een bepaald gebied. Dat belemmert dan de connectie met jouw smartphone waardoor je soms minder goed of helemaal niet bereikbaar bent. Even snel iets op internet opzoeken gaat er dan niet bij. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor, namelijk een data simkaart. Wat is een data simkaart en wat kan je ermee?

Wat is een data simkaart?

Een data simkaart is oorspronkelijk het leven geroepen om alleen mobiel te kunnen internetten. Het geldt niet voor bellen, sms’en of andere handelingen. Met een data simkaart beschik je altijd en overal over een goede bereikbaarheid met je smartphone. Mocht je dan bijvoorbeeld ergens informatie over willen opzoeken, een leuk restaurantje in de buurt op zoeken of contact met het thuisfront willen zoeken, dan hoef je je nooit zorgen te maken over een slechte verbinding. De data simkaart zorgt er dan voor dat je over supersnel 4G internet beschikt.

Welke data simkaarten zijn er?

Afhankelijk van waar je naartoe gaat in het buitenland, kan je kiezen uit twee soorten data simkaarten, namelijk met Europese of werelddekking. De locatie waar je op dat moment bent zegt natuurlijk al welke simkaart je op dat moment moet hebben om optimaal gebruik te kunnen maken van mobiel internet. In feite is dat ook het enige verschil tussen deze twee data simkaarten. Ze zijn beide onbeperkt geldig en je kunt ze opwaarderen wanneer je zou willen.

Wanneer neem je een data simkaart?

Het antwoord is vrij simpel, want een data simkaart wordt gebruikt om dus te kunnen internetten met je mobiel in het buitenland. Dit kan voor meerdere doeleinden worden ingezet, waaronder:

  • Om plaatselijke informatie op te zoeken van de locatie
  • Om te kunnen FaceTimen met de mensen thuis
  • Om te kunnen mailen als je bijvoorbeeld op zakenreis ben
  • Om een restaurant, bar of andere horecagelegenheid op te zoeken
  • Om een taxi te kunnen boeken

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarmee je eventueel mobiel internet nodig hebt in het buitenland. Maar er kunnen ook andere redenen zijn waarom je graag bereikbaar wil zijn en gebruik wil maken van internet in het buitenland. Mocht je dan geen voldoende bereik hebben, dan kan een data simkaart de ideale uitkomst bieden.

Hoe kan je opwaarderen?

Benieuwd hoe je kunt opwaarderen als je tegoed op is? Log in op het desbetreffende account van je aanbieder, kies jouw simkaart en kijk hoeveel je graag wil toevoegen. Daarbij kan je kiezen uit verschillende internetbundels. Hoe meer data je uiteindelijk wil opwaarderen, hoe meer je hier natuurlijk voor gaat betalen. De meeste bundels bestaan uit 1,3,5 of 10 GB. Afhankelijk van hoeveel jij nodig denkt te hebben, kan je kiezen uit één van deze bundels. Analyseer dus je eigen internetgebruik en kies het tegoed dat jij denkt nodig te hebben om te kunnen opwaarderen.

Heb jij altijd hoge telefoonkosten op vakantie? Lees ons artikel over hoe je hoge telefoonkosten tijdens je verblijf in het buitenland kan voorkomen. 


Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.