Tips om met een nieuwe auto op vakantie te gaan


Heb je onlangs een nieuwe auto gekocht en ga je hier binnenkort voor het eerst mee op vakantie? In dat geval zijn er verschillende zaken om vooraf rekening mee te houden. Als de auto net nieuw is, zal deze uitgebreid gecontroleerd zijn door de garage. Het laten keuren van de auto voorafgaand aan een autoreis is hierdoor niet noodzakelijk. Mocht je de auto tweedehands bij een particuliere verkoper gekocht hebben, dan kan het wel verstandig zijn om de auto een onderhoudsbeurt te geven. Zo weet je zeker dat je veilig de weg op kunt, zonder bang te hoeven zijn voor pech onderweg.

Een autoverzekering afsluiten voor je auto

Niet alleen een keuring van de auto kan slim zijn. Ook is het noodzakelijk om een autoverzekering af te sluiten! Het afsluiten van een autoverzekering is verplicht, wanneer je in Nederland de openbare weg gebruikt. Bij het afsluiten van een autoverzekering heb je de keuze uit verschillende soorten verzekeringen. Denk aan een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een allrisk verzekering. Vergelijk hier verzekeringen bij verschillende verzekeraars. Zo zie je in een oogopslag welke verzekering het beste bij je past! De meest geschikte verzekering hangt onder meer samen met de waarde van je nieuwe auto.

Box voor op het dak van de auto

Om alle spullen mee te kunnen nemen tijdens de vakantie, kan het slim zijn om een box op het dak van je auto te monteren. Deze boxen worden in verschillende modellen en formaten aangeboden. Bekijk vooraf goed op je zo’n box op je auto kunt plaatsen. Met de box heb je veel meer ruimte om bijvoorbeeld een tent of stoelen mee te nemen. Naast een box kun je ook voor een fietsenrek op de auto kiezen. Veel mensen zetten zo’n fietsendrager liever op de trekhaak. Fietsen vangen zo minder wind!

Een vakantie met de auto kan best duur zijn. Lees nu onze blog met tips om geld te besparen op je roadtrip. 


Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.