Roadtrip met een huurauto of je eigen auto?


Steeds meer mensen overwegen het maken van een roadtrip tijdens hun vakantie. Reis bijvoorbeeld door Oost-Europa, neem je auto mee naar Scandinavië of trek door de Alpen en Pyreneeën. Tijdens het maken van een roadtrip heb je de keuze uit het gebruik van je eigen auto, of een huurauto. Er zijn verschillende factoren, die bepalen welke keuze de verstandigste is. In dit artikel zetten we een aantal van deze factoren voor je op een rijtje.

Investeren in een nieuwe auto

De eerste vraag voor het maken van deze keuze is: heb je momenteel zelf een betrouwbare auto? Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het al snel interessant zijn om voor een huurauto te kiezen. Zo hoef je vooraf geen grote investering meer te doen in een nieuwe auto. Mocht je toch al een nieuwe auto willen kopen, dan kan dit logischerwijs wel een goed moment zijn. Zo bespaar je op de kosten voor het huren van een auto tijdens de roadtrip. Heb je momenteel niet voldoende spaargeld voor een auto? Een autolening afsluiten kan in dat geval het overwegen waard zijn. Ga naar de website van een online vergelijkingstool, om verschillende leningen te vergelijken.

Bestemming van je vakantie bij een roadtrip

Een tweede bepalende factor is de bestemming van je vakantie, wanneer je een roadtrip wilt maken. Binnen Europa kun je vanuit Nederland met de auto vertrekken. Het kan echter ook voorkomen dat je een roadtrip in bijvoorbeeld Amerika of Azië wilt maken! In dat geval is het niet mogelijk om met je eigen auto te reizen. Je kunt in zo’n geval het beste voor het huren van een auto kiezen. Datzelfde geldt wanneer je maar kort de tijd hebt en door Zuid-Europa wilt reizen. Vlieg naar bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk en huur hier vervolgens een auto. Zo bespaar je veel tijd.

Heb je net een nieuwe auto gekocht? Lees dan ons artikel met verschillende zaken om vooraf rekening mee te houden. 


Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.