Tips voor een goed beveiligde woning tijdens je vakantie


Het is zover! Je gaat er eindelijk tussenuit, even weg – genieten van die welverdiende vakantie waar je zo reikhalzend naar hebt uitgekeken. Je hebt de afgelopen week veel tijd besteed aan het voorbereiden van de reis, maar… heb je eigenlijk ook al nagedacht over het goed beveiligen van je woning? Je wilt natuurlijk niet dat de vakantiepret wordt onderbroken wanneer je te horen krijgt dat er is ingebroken en dat je halsoverkop naar huis moet om alle zaken af te handelen. Lees snel verder voor onze tips om jouw woning veilig achter te laten en met een gerust gevoel vakantie te kunnen vieren!

Alles op slot voor vertrek

Wellicht een open deur, maar vergis je niet – een slot is zo over het hoofd gezien. Ga ruim op tijd weg voor je vakantie, zodat je uitgebreid de tijd hebt om alle sloten van ramen, deuren en kozijnen na te lopen. Sluit alles goed af, indien mogelijk met een dubbel slot. Zo maak je het inbrekers een stuk moeilijker om binnen te komen.

Het slimste is om al bij de aanschaf van je kunststof kozijnen, deuren of schuifpuien na te gaan hoe goed beveiligd ze zijn. Het zogenaamde Politiekeurmerk geeft aan dat toepassingen veilig zijn, dus let hier zeker op wanneer je gaat verbouwen.

Waardevolle spullen? Stop ze in de kluis!

Dieven halen, wanneer ze een huis eenmaal binnn zijn, echt alles overhoop! Je kunt het je zo gek niet bedenken. Zorg dus in ieder geval dat de meest waardevolle spullen die je hebt, veilig achter slot en grendel liggen. Sieraden, contant geld en belangrijke documenten kun je tijdens je vakantie het beste in de kluis stoppen. Zo weet je zeker dat dingen die je echt niet kwijt wilt, in ieder geval veilig zijn.

Laat het lijken alsof je ieder moment thuis kan komen

Hoe meer tijd inbrekers hebben, hoe groter de kans dat ze jouw woning zullen kiezen om binnen te dringen. Laat het dus lijken alsof je ieder moment kunt thuiskomen, zodat dieven niet in de verleiding komen. Je kunt tegenwoordig slimme schakelaars kopen die op vooraf ingestelde tijden aan- en uitschakelen. Zo kun je ervoor zorgen dat het licht in de woonkamer bijvoorbeeld iedere avond een paar uur brandt, zodat het huis niet onbewoond lijkt. Je kunt daarnaast ook een kopje op tafel zetten naast een opengeslagen tijdschrift of een boek.

Ook benieuwd naar tips om je vakantiehuis goed te beveiligen? Klik dan hier om ons artikel te lezen. 


Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.