Wanneer je op vakantie gaat, wil je je natuurlijk wel veilig kunnen voelen. Het ene land zal nu over het algemeen veiliger zijn als het andere land en het ligt natuurlijk ook aan de situatie. Ga je bijvoorbeeld alleen op vakantie of met een groep? Waar verblijf je? Blijf je op dezelfde plek of ga je rondreizen? Heb je van tevoren alles geregeld of bekijk je dat op het moment zelf? Zo zijn er nog genoeg vragen om jezelf af te vragen als je op vakantie gaat. Je kunt natuurlijk wel een aantal voorzorgsmaatregelen treffen wat betreft veiligheid in het buitenland als je op vakantie gaat. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder voor 3 tips om je veilig te voelen in het buitenland.

Informatie opdoen

Ten eerste is het heel erg belangrijk om je goed in te lezen over een land. Op deze manier weet je al een beetje wat de normen en waarden zijn in het land waar je naartoe gaat en dan kun je hier naar handelen. Je bent tenslotte toch te gast in dat land en wil je dan ook naar de gewoontes van daar gedragen. Door veel te lezen kun je je ook inlezen in situaties waarbij politie komt kijken of dat je naar een ziekenhuis moet. Is de politie bijvoorbeeld corrupt? Wanneer je hiervan al op de hoogte bent, kom je minder snel voor verrassingen te staan. Bovendien is het ook goed om te praten of luisteren naar mensen die al ervaringen hebben in het desbetreffende land. Hierdoor kom je erachter hoe andere mensen hun reis ervaren hebben en kom je toch wat voorbereider aan.

Plannen

Daarnaast is het belangrijk om te plannen. Als je gaat reizen is dit natuurlijk mogelijk en als je in een ander land gaat wonen is het belangrijk om daar eerst eens te gaan kijken door er bijvoorbeeld in de buurt op vakantie te gaan. Wanneer je een reis plant, weet je waar je heen zult gaan en hoe je daar gaat komen. Dit is fijn als je je veilig wilt voelen in het buitenland, je hebt namelijk een plan van aanpak. Voordat je dan iets boekt, is het je ook weer belangrijk om je hierin te verdiepen. Lees bijvoorbeeld de recensies van andere mensen om een goede indruk te krijgen.

Voorzorgsmaatregelen

Wanneer je toch nog een stapje extra wilt doen en je extra veilig wilt voelen, kun je er natuurlijk voor kiezen om voorzorgsmaatregelen te treffen. Denk hierbij aan middelen als pepperspray. Let hierbij wel goed op dat je je aan de regels van het land houdt. Pepperspray en traangas is in veel landen verboden, maar er is een goed alternatief. In Nederland kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pepperspray alternatief, waarbij iemand als het ware gemarkeerd kan worden met rode verf. Het is bedoeld om te gebruiken als zelfverdedigingsspray en de mogelijk aanvaller af te schrikken en te markeren met rode verf. Deze rode verf kan wel tot zeven dagen op de huid blijven zitten.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.