Bonjour! Vind je Frans een lastige taal? Of heb je het niet zo met de Franse bevolking? Zet je er overheen, want Frankrijk is ongetwijfeld een van mooiste vakantiebestemmingen van Europa! Of je nou met je geliefde naar Parijs gaat, met vrienden lekker wilt stappen aan de Côte d’Azur of je het lekker rustig aan wilt doen; Frankrijk heeft veel te bieden! Hieronder vind je inspiratie voor je vakantie naar Frankrijk.

1.)   Mont-Saint-Michel in Bretagne

Wellicht vind je het al lastig om Frans te begrijpen, maar Bretons is écht heel lastig te verstaan. Helemaal aan het uiteinde van West-Frankrijk vind je Mont-Saint-Michel, een klooster wat op een rots is gevestigd. Door de vlakke omgeving zie je Mont-Saint-Michel van een afstandje al.

Bretagne heeft meer te bieden dan deze toeristische trekpleister. Zo vind je in het noorden van Bretagne een roze granietkust. Door de kristallen hebben deze stenen een onwerkelijke uitstraling! Een bezoek aan de groze granietkust kan je goed combineren met een dagje Locquirec. Dit kleine dorpje is een populaire trekpleister. Je hebt hier een mooie uitzicht over de zee en je vindt hier leuke huisjes.

2.)   Carcassonne

Ook Carcassonne mag niet ontbreken op je lijst! De stad met de bekende verdedigingsmuren heeft zestien uitkijktorens die boven de omgeving van Carcassonne uitkomen. Het bouwwerk is in de negentiende eeuw gerestaureerd. In 2018 was er ophef rond dit monument, want een ‘kunstenaar’ heeft de muren geel gestript, omdat het bouwwerk twintig jaar op de werelerfgoedlijst staat. Het is zeker de moeite waard om Carcassonne mee te pakken!

3.)   Corsica

Corsica moet je niet vergeten te bezoeken. Zo zijn de Calanches de Piana een van de mooiste natuurgebieden van het eiland. Je vindt hier prachtige rotsen, die na 3 uur vaak van kleur veranderen. Doordat de zon erop gaat schijnen gaan de rotsen glinsteren en worden ze ook roze. De Calanches de Piana staan niet voor niets op de werelderfgoedlijst!

In het zuiden van het eiland heb je Bonifacio. Deze stad is gevestigd op kalksteen. Bij het oude gedeelte van de stad zie je de volledige stad met de zee. Echt een aanrader om eens een kijkje te nemen!

Hierboven zag je slechts een greep uit de vakantiebestemmingen in Frankrijk. Bereid je wel goed voor op je reis! Neem bijvoorbeeld een alcoholtest, veiligheidshesje en een gevarendriehoek mee. Anders kan je zomaar een stuk minder van Frankrijk genieten…

Heb jij nog geen idee waar de volgende reis naartoe gaat? Wij helpen jou, met dit artikel, de beste bestemming te kiezen voor je volgende vakantie

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.