Verken Spanje op de fiets!


Heb je nog vakantie ideeën nodig? Vind je het moeilijk om stil te zitten, verken je graag de omgeving of wil je wel eens wat anders? Ga op fietsvakantie of kies voor boothuur Spane! We zullen geen Nederlanders zijn als we niet graag alles op de fiets doen, ook reizen dus! Je kan in veel steden fietsen huren om zo de stad te verkennen. Of neem zelf je e-bike mee om zo van plek naar plek te kunnen fietsen met bepakking! Wij geven je fiets ideeën voor Spanje!

Andalusie verkennen!

Zuid-Spanje heeft voor veel soorten fietsen een groot deel van het jaar veel te bieden. Trainende wielrenners zoeken vaak de Costa del Sol op of touren van de Sierra Nevada af met hoge snelheid. Mountainbike liefhebber rijden de meerweekse TransAndalus. Ook is de binnenstad van Sevilla een topper van Andalusie.Of zoek het kustgebied om zo langs de kust te rijden, af en toe een duik in de zee kan nemen en een stop te maken bij een pittoresk tapasbarretje!

Fietsen aan de oostkust

Valencia is vlak en niet te groot en daarom onder de Nederlanders een populaire stad om doorheen te fietsen! Fiets door het centrum, naar het strand of verken de omgeving en ga paella eten in El Palmar. Ook kan je deelnemen aan een fietstour en krijg je op deze manier meer over de stad te weten. De oostkust heeft een goed netwerk van fietsers, met goede fietsenwinkels, fietsverhuurs en verblijfplekken!

Door de Pyreneeën

De Pyreneeën is een fantastisch gebied om te fietsen. Hier zit je echt in de natuur, waar een mooie afwisseling is van ruige bergtoppen, groene dalen, diepe kloven en interessante flora en fauna. De spaanse kant is zonniger, droger en minder toeristisch. Ook is het stijgingspercentage milder hier. Zie je toch een beetje op tegen de hellingen? Neem je eigen elektrische fiets mee!

Fiets in Catalonië door Barcelona en Girona

Op dit lijstje mag Catalonië niet ontbreken. Bekend door de kunsten van de Costa Brava, de hoofdstad Barcelona en Girona als een echte ontmoetingsplaats voor fietsers. Er is hier veel groen, mooi landschap, geweldige cultuur en fijne wegen! Of je nou door de stad wilt fietsen, een trektocht wilt maken of wilt racen, het kan allemaal. Ideaal gebied om te fietsen dus!

Bekijk ook ons artikel over de beste manier om naar Barcelona te reizen. 


Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.