Het klimaat staat onder druk. Daarom wordt het steeds belangrijker om duurzaam te leven. Ook op vakantie. Reizen is per definitie niet duurzaam maar het is wel mogelijk. Ga je duurzaam op reis dan probeer je zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu. Er zijn allerlei manieren om dat te doen. In dit artikel kijken we hoe je duurzaam op reis kunt gaan. 

 

Maak gebruik van de deeleconomie

Als je iets deelt hoef je het zelf niet te kopen en dat betekent minder belasting voor het milieu, omdat dat wat je had moeten kopen niet geproduceerd hoeft te worden. Goede voorbeelden van de deeleconomie zijn bijvoorbeeld Airbnb. Ook het delen van een auto is duurzaam. Je kunt er ook aan denken om helemaal geen gebruik te maken van de auto, maar te kiezen voor een fietsvakantie.

Vakantie in de natuur

Nederland heeft prachtige natuur. In deze natuur vind je steeds meer duurzame vakantieplekken. Zo kun je een natuurhuisje huren in Nederland. Deze huisjes gaan bewust zuinig om met water en energie. Je kunt ook voor een natuurcamping kiezen. Dit soort accommodaties zijn er speciaal op gericht om zo min mogelijk schade aan de natuur aan te brengen. 

Ga voorzichtig met water om

Ga zuinig met water om. Dit kun je bijvoorbeeld  doen door geen onnodig water te verspillen bij het tandenpoetsen door de kraan te laten lopen. Douche niet te lang of was je aan de kraan. Zorg er verder voor dat je de wasmachine niet te vaak hoeft te gebruiken, bijvoorbeeld door handdoeken goed uit te hangen en vaker dan een keer te gebruiken. 

Vlieg niet

Vliegen is erg slecht voor het milieu. Als je het vliegtuig neemt ben je vervuilend bezig door de uitlaatgassen die hierbij vrijkomen. Vlieg daarom zo min mogelijk als je kiest voor een duurzame vakantie. Helaas is het niet altijd mogelijk om geen gebruik van het vliegtuig te maken. Zorg er dan voor dat je rechtstreeks vliegt en geen tussenlandingen hoef te maken. De uitstoot is dan minder. 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.