In Amsterdam is van alles te zien en te beleven. Daarom gaan veel mensen een dagje weg naar onze hoofdstad. Ga jij binnenkort ook een dagje weg naar Amsterdam? Dan ben je mogelijk alvast aan het kijken wat je hier allemaal kunt doen. Waarschijnlijk wil je een bezoek brengen aan een aantal bezienswaardigheden. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij Amsterdam het beste kunnen ontdekken. Geldt dit ook voor jou? Wij helpen je in deze tekst een handje.

1. Te voet
Veel mensen die een dagje weg gaan naar Amsterdam trekken te voet de stad in. Niet gek, want vanaf het centraal station ben je binnen een paar minuten op de Dam. Dit wordt vaak als startpunt gebruikt voor een tripje langs verschillende bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld lopend naar het Anne Frank Huis of het Rijksmuseum of één van de andere toeristische attracties.

Vind je het lastig om een keuze te maken tussen de bezienswaardigheden die je moet bezoeken? Dan kun je er ook voor kiezen om een tour te volgen. Een gids loodst jou in dat geval langs verschillende toeristische attracties. Doordat hij de weg kent in de stad, hoef je niet bang te zijn dat je verdwaald raakt. Hierdoor benut je de tijd die je in Amsterdam spendeert zo efficiënt mogelijk.

2. Op de fiets
Ondanks dat veel mensen Amsterdam te voet ontdekken, is dit niet de meest efficiënte manier. Waarom niet? Omdat sommige bezienswaardigheden behoorlijk ver uit elkaar liggen. Hierdoor kost het je al met al behoorlijk wat tijd om je van de ene naar de ander bezienswaardigheid te verplaatsen. Vind je dit zonde? Overweeg dan om Amsterdam op de fiets te ontdekken.

Als je Amsterdam per fiets wilt ontdekken, hoef je jouw tweewieler niet zelf mee te nemen. Nee, want op verschillende plekken in de stad kun je een fiets huren. Het grote voordeel van een fiets huren is dat jij je snel verplaats van de ene naar de andere locatie. Je kunt zelf rondfietsen door Amsterdam, maar het is ook mogelijk om een rondleiding per fiets te volgen.

3. Boot huren
Heb je geen zin om Amsterdam te voet of per fiets te ontdekken? Dan is bootje varen Amsterdam misschien iets voor jou. Grote voordeel hiervan is dit geen fysieke inspanning vergt. Je neemt plaats in de boot en vaart in alle rust langs de verschillende bezienswaardigheden in de stad. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Wacht dan niet te lang met een boot huren Amsterdam. Steeds meer toeristen kiezen er namelijk voor om Amsterdam per boot te ontdekken. Als je te lang wacht, loop je het risico dat alle bootjes al bezet zijn. Een vaarbewijs is overigens niet nodig om met een sloep door de Amsterdamse grachten te varen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.