Er zijn verschillende manieren hoe je voor je aankopen kunt betalen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit op de meest ouderwetse manier te doen door met cash geld te betalen. Dat is de manier waarop vroeger alle betalingen werden gedaan. Het is tegenwoordig gebruikelijker om te betalen met je pinpas. Iedereen heeft tegenwoordig een pinpas en hiermee kun je direct betalen met geld wat op je bankrekening staat. Hierdoor hoef je niet meer naar een pinautomaat om geld op te nemen. 

Creditcard

Je kunt naast de mogelijkheid om te betalen met een pinpas, ook ervoor kiezen om een aankoop te betalen met een creditcard. Dat is erg handig voor sommige mensen. Met een creditcard betaal je als het ware met geld van iemand anders. Je leent dan het geld van het bedrijf waarbij je de creditcard hebt genomen. Vervolgens krijg jij een rekening van de kosten die je hebt gemaakt door met je creditcard te betalen. Dat is een handige manier van spullen kopen, maar dit brengt ook risico’s met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld zo dat mensen die te veel geld uitgeven met hun creditcard hierdoor in de schulden kunnen komen te staan. 

Voordelen van een creditcard

Naast de risico’s heeft betalen met een creditcard ook een aantal grote voordelen. Eigenlijk is het grootste voordeel van betalingen met een creditcard het feit dat je aankoop bij de meeste creditcardmaatschappijen verzekerd is. Dit is vooral op vakantie of bij bestellingen op het internet erg handig. Je weet dan namelijk niet altijd of het product wat je krijgt ook daadwerkelijk het product is waar je voor hebt betaald. Het is dan fijn als je aankoop verzekerd is. Zo weet je zeker dat je je geld bijvoorbeeld niet kwijtraakt wanneer een product wat je op het internet hebt besteld niet wordt geleverd. 

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.