De zon die schijnt. De temperatuur die steeds verder stijgt. Gezinnen willen er op uit. Spelen en plezier maken. Op zoek naar verkoeling. Tijd om lekker naar het water te gaan! Een waterspeeltuin is een ideaal uitje voor het hele gezin. De waterspeeltuin geeft plezier voor iedereen en is veilig voor de allerkleinsten.

 

Waterspeeltuinen

In Nederland ga je steeds meer waterspeeltuinen zien. Het is niet alleen leuk maar ook nog eens erg gezellig. Bij de meeste speeltuinen staat in het midden een groot speelhuis waar kinderen zich al prima in kunnen vermaken. Vaak zijn er ook tuimelemmers, trappen en glijbanen geschikt voor oudere kinderen en óók voor de kleintjes te vinden. De fonteinen en waterspuiters kunnen natuurlijk niet ontbreken. Het leukste aan de waterspeeltuin is dat het interactief is. Druk op een knop bij een waterfontein en spuit de andere kinderen lekker nat, trek aan een hendel en vervolgens kiepert de tuimelemmer met water over de kinderen heen. Draai aan één van de draaiknoppen om het water te stoppen. Ook de wat jongere kinderen kunnen heerlijk op de toestellen, speciaal voor deze doelgroep, hun gang gaan in het ondiepe water terwijl de ouders een oogje in het zeil houden vanaf de kant of lekker mee doen met de kinderen. Een waterspeeltuin levert altijd een glimlach op het gezicht van de kinderen. En als de kinderen plezier hebben, hebben de volwassenen dat ook. Een waterspeeltuin is een feest voor het hele gezin.

 

Van recreatiebad naar waterspeeltuin

Een waterspeeltuin levert absoluut (speel)plezier op voor elke leeftijd. Het is een mooie combinatie tussen een zwembad en speeltuin. Waterspeeltuinen zijn leuk, uitdagend en uniek in zijn soort. Het ondiepe water en de speciale vloer zorgen ervoor dat de kinderen veilig kunnen spelen. Verschillende doelgroepen kunnen op hetzelfde terrein spelen, doordat er gekozen wordt voor bijvoorbeeld waterkanonnen en tuimelemmers voor de wat oudere kinderen en lagere toestellen met een leuke glijbaan en waterfonteinen voor de peuters en kleuters. Vaak kunnen de gekozen toestellen aangesloten worden op de bestaande waterbehandelingsinstallaties. Op een eenvoudige manier wordt het recreatiebad om getoverd tot waterspeeltuin. Nog een voordeel is dat er meer publiek op af komt dan bij een recreatiebad, omdat het uitdagend en leuk is voor elke leeftijd. Ook de onderhoudskosten van een waterspeeltuin zijn vaak lager dan een recreatiebad. En doordat het water vaak wordt opgevangen en wordt hergebruikt, wordt er ook bijgedragen aan thema duurzaamheid. Genoeg voordelen om het recreatiebad om te bouwen naar een super toffe waterspeeltuin.

 

Bron: reizenxpert.nl

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.