Een verhuizing kan een flinke klus zijn. Alle spullen in je huis inpakken, grote zware meubelen sjouwen… En dan nog het verhuizen van al deze spullen naar je nieuwe woning. Een verhuizing, hoe pak je dit nu echt goed aan? In dit artikel geven we een aantal handige tips om je verhuizing soepel en stressvrij te laten verlopen.

#1 Begin op tijd

Op tijd beginnen met de verhuizing is een van de belangrijkste tips. En dan hebben we het niet over de verhuizing van je spullen naar het nieuwe huis, maar over de voorbereidingen van de verhuizing. Wanneer je namelijk al een aantal maanden van te voren begint met het inpakken van spullen die je bijna niet gebruikt, zal dit je tijdens de verhuizing van belangrijke spullen een hoop tijd schelen. Denk bijvoorbeeld aan het inpakken van spullen die op zolder zijn opgeborgen. Wanneer je deze ruim van te voren al netjes in dozen stopt hoef je dit niet meer te doen wanneer je de rest van je huis aan het inpakken bent.

#2 Stickeren

Wanneer je een kast uit elkaar haalt voor je verhuizing, is het handig om alle onderdelen van de kast te stickeren met dezelfde kleur sticker of bijvoorbeeld stickers met dezelfde letter. Zo weet je bij het opzetten van de kast in je nieuwe huis welke onderdelen bij elkaar horen. Dan hoef je hier niet meer naar opzoek.

#3 Voorzichtig verhuizen

Als je meubels gaat verhuizen zal je er natuurlijk zoveel mogelijk in één verhuis bus kwijt willen. Hierdoor zullen de meubels tegen elkaar aan staan waardoor ze kunnen beschadigen tijdens de verhuisrit. Zorg er daarom voor dat je je meubels inpakt met dikke dekens zodat ze niet kunnen beschadigen.

#4 Van je vrienden moet je het hebben

Heb je een grote vriendengroep? Dan is dit hét moment om daar gebruik van te maken. Trommel zoveel mogelijk vrienden op om je te helpen bij je verhuizing. Zo kan je verhuizing binnen één dag achter de rug zijn. Mocht je toch nog meer hulp nodig hebben of een verhuiswagen willen huren, dan kan je altijd terecht bij een verhuisbedrijf in Amsterdam.

Laatste handige tips

Als je bent verhuist naar een nieuwe woonplaats is het ook nog handig om nieuwe contacten in de buurt te hebben voor als er iets kapot gaat in je huis of als je iemand nodig hebt om bijvoorbeeld de tuin een opknap beurt te geven.

Sloten vervangen na verhuizen

Het zou kunnen zijn dat je het fijn vind om je sloten te laten vervangen na de verhuizing. Hier zou je een slotenmaker voor kunnen inhuren.

Een loodgieter in de buurt

Een lekkage in je nieuwe woning? Het kan voorkomen! Het is daarom handig om een goede loodgieter in de buurt te hebben die je kunt inschakelen voor dit soort acute en vervelende klusjes.

Knap de tuin op

Het kan voorkomen dat je tuin een flinke opknap beurt nodig heeft omdat de oude bewoners jarenlang niks meer aan de tuin hebben gedaan. Daarom is het goed om een hovenier in te schakelen zodat je tuin er weer netjes uitziet.

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.