Ga je binnenkort op een kampeervakantie en weet je niet wat je allemaal nodig hebt? Er zijn een heleboel dingen die je mee kunt nemen als je gaat kamperen. Wanneer je voor het eerst gaat kamperen is het belangrijk dat jij je goed voorbereid. Kamperen is niet niks en vooral als je dit nog nooit hebt gedaan kan het fijn zijn om een beetje te weten wat je allemaal moet regelen.

Maak een lijstje met alles wat mee moet

Wanneer je je echt goed wilt voorbereiden op je kampeertrip, dan kan het fijn zijn om een lijstje te maken. Schrijf op deze lijst wat je allemaal nodig hebt. Denk hierbij aan je kleding, toilettas, maar ook een tent en je slaapzak. Wanneer je denkt dat je alles op de lijst hebt staan is het slim om deze nog extra door te lopen. Check of echt alles erop staat en kijk voor de zekerheid online of daar nog toevoegingen staan.

 

Is je lijst kloppend? Dan kun je alles bij elkaar zoeken en eventueel aanschaffen. Wanneer je voor het eerst gaat kamperen is het niet vanzelfsprekend dat je al een tent in huis hebt. Wanneer je naar een winkel gaat om een tent aan te schaffen is het slim om ook meteen te kijken voor andere spullen die je tijden je vakantie kunt gebruiken. Zo kunnen bijvoorbeeld campingstoelen en thermosflessen erg handig zijn om ook mee te nemen.

Koop niet teveel spullen

Wanneer je voor het eerst gaat kamperen dan kan dit best overweldigend zijn. Vooral als je naar een kampeerwinkel gaat kun je best gaan twijfelen wat je allemaal nodig hebt. Het is echter wel belangrijk om je aan je zelfgemaakte lijst te houden. Doe je dit niet dan kun je de winkel uitlopen met spullen die je eigenlijk niet nodig hebt.

 

Vooral als het de eerste keer kamperen is, is het belangrijk dat je alleen de basis haalt. Stel je vindt het hele kamperen niks, dan heb je er ook niet heel veel geld in geïnvesteerd. Bovendien heb je dan ook geen spullen in huis die je nooit meer gaat gebruiken. Let dus op dat je geen spullen aanschaft die (nog) niet nodig zijn.

Controleer of je goed verzekerd bent

Wanneer je met de auto eerst een stuk moet rijden om op de kampeerbestemming te komen, dan kan het fijn zijn om te weten dat alles goed verzekerd is. Stel je gaat in de Ardennen kamperen, dan is het wel een fijn idee dat je auto is verzekerd als er iets gebeurd. Daarnaast kan het fijn zijn om je spullen te verzekeren tegen diefstal. De kans dat er iets gestolen wordt is klein, maar je kunt het beter voorkomen dan dat je er achteraan moet.

 

Leg waardevolle spullen overigens ook niet teveel in het zicht. Je wilt immers niemand uitnodigen om iets proberen te stelen. Heb je bijvoorbeeld je laptop mee? Laat deze dan niet zomaar in je tent liggen, vooral niet als deze niet op slot kan. Leg je laptop dan eerder in de kofferbak van je auto, deze kan namelijk op slot.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.