Het inpakken van een koffer is voor sommige mensen een crime. Ze kunnen niet kiezen welke spullen ze mee moeten nemen en wat er thuis moet blijven. Ga je naar een zonnig land? Dan neemt de kleding maar weinig ruimte in beslag. Je draagt immers shirtjes en broekjes met korte mouwen of pijpen en het is vaak dunne stof. Indien je naar een kouder land gaat, is het een stuk lastiger. Je moet dan immers warme kleding meenemen. Naast kleding is het ook vaak lastig om te kiezen tussen de schoenen die je mee moet nemen. Nadeel van schoenen is dat ze behoorlijk wat meer ruimte innemen dan kleding. Maar welk schoeisel moet je eigenlijk meenemen op vakantie?

Slippers
Ga je naar een warm land op vakantie? Dan mogen slippers natuurlijk niet ontbreken in jouw koffer. Bij hoge temperaturen is het namelijk geen pretje om constant in dichte schoenen te lopen. Nee, want in dat geval krijg je binnen de kortste keren zweetvoeten. Veel mensen stoppen slippers dan ook als eerste in hun koffer wanneer ze op vakantie gaan. Voor het afleggen van grote afstanden te voet is dit natuurlijk niet bepaald prettig. De meeste slippers zijn hier immers niet voor gemaakt. Je kunt slippers echter prima dragen wanneer je van het hotel naar het strand loopt of andersom. Ook voor andere kleine afstanden zijn slippers prima. Zorg er dan bij voorkeur wel voor dat je een stevig paar slippers hebt. Zo blijven zere voeten jou bespaard.

Wandelschoenen
Niet iedereen houdt ervan om tijdens een vakantie dagen achter elkaar op het strand te liggen. Nee, sommige Nederlanders zijn meer van een actieve vakantie. Behoor je ook tot deze groep? Dan trek je er op de plaats van bestemming waarschijnlijk graag op uit. Vind je het heerlijk om in de directe omgeving te wandelen? Zorg er dan voor dat je stevige schoenen bij je hebt. Het is namelijk geen pretje om in de bergen te lopen met slippers. Dit levert je geheid zere voeten op. Voor een actieve vakantie raden wij je dan ook aan om wandelschoenen mee te nemen. Ze nemen misschien wat veel ruimte in jouw koffer in, maar je kunt ze tijdens een actieve vakantie zeer goed gebruiken!

Sneakers
Tijdens een zonvakantie loop je overdag veelal op slippers. Ga je in de avond eten of uit in een nabijgelegen plaatsje? Dan kun je de afstand te voet afleggen. Het is dan wel handig om ook een paar schoenen bij je te hebben. Wandelschoenen zijn in dat geval misschien wat overdreven, maar sneakers kunnen prima. Veel zomerse Nike schoenen bijvoorbeeld zijn gemaakt van stof, waardoor je ze redelijk plat kunt drukken in jouw koffer. Hierdoor nemen ze niet eens bijzonder veel ruimte in. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon al aantrekken tijdens de heenreis. In dat geval nemen de schoenen ook geen ruimte in beslag in jouw koffer.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.