De verschillen tussen vakantiebestemmingen wordt met het jaar groter lijkt wel, de ene familie kiest voor een roadtrip voor Amerika terwijl de andere kiest om lekker in Nederland te blijven. Groot gelijk, want naast dat je kosten bespaard door lekker in ons kikkerlandje te blijven is er ook ontzettend veel te ontdekken. In deze blog gaan we je daar wat meer over vertellen.

Enorm veel nationale parken

Om te genieten van de natuur hoef je niet altijd naar het buitenland te trekken, in Nederland zijn er maar liefst 21 nationale parken. Deze parken zijn allemaal ook enorm verschillend, zo heb je Nationaal Park Schiermonnikoog in het Noorden van Nederland waar je enkel kan komen met de boot. In het zuiden heb je dan weer Nationaal Park De Meinweg, gelegen in Limburg. 

Lange kustlijn

Hoewel Nederland maar een klein land is, is de kustlijn juist weer erg lang. Niet alleen qua lengte is dit bijzonder maar zeker ook qua breedte. Er zijn weinig landen die zo’n breed strand hebben als in Nederland. Bij de kustlijn hebben we op de meeste plaatsen ook bijzondere duinen waar je heerlijk overheen kunt fietsen. Omdat het daar nog wel eens kan waaien kan een elektrische fiets van Matrabike dit ritje wat meer verlichten. 

Wisselende architectuur

Wanneer je aan Nederland denkt is architectuur vaak niet het eerste dat in je opkomt. Toch heeft Nederland een aantal benoemenswaardige gebouwen, denk maar aan de mooie grachtenpanden en andere gebouwen uit de Gouden Eeuw. Het blijft alleen niet bij de klassieke architectuur, in Nederland is er ook veel moderne architectuur te vinden. Met name in Rotterdam, denk maar aan de Erasmusbrug of de Markthal. 

Waterland

Wanneer je op vakantie bent in Nederland hoef je eigenlijk nooit lang te zoeken naar de verkoeling van water. Zo vindt je erg veel waterwegen voor pleziervaarten en plassen om te zwemmen. En net hebben we ook al even de kustlijn benoemd, in Nederland is erg veel zee te vinden. De strook is maar liefst 350 kilomter lang!

Verschillende dialecten

In Nederland kan je ook op ontdekkingstocht wat betreft taal, op provincieniveau zijn er al veel verschillen in dialecten. Maar zelfs binnen deze provincies zit er verschil in uitspraak. Het grappige is dat je hierdoor door maar één uur te rijden ineens compleet andere uitdrukkingen hoort. Met natuurlijk als uiterste het Limburgse accent en Friesland.

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.