Wil je graag op vakantie gaan naar Griekenland? Dan spreekt het uiteraard voor zich dat je bij het boeken van je accommodatie met verschillende zaken rekening zal willen houden. In eerste instantie moet je even voor jezelf uitmaken welk soort vakantie voor jou het interessantst is. Wil je bijvoorbeeld verblijven op basis van logies + ontbijt, op basis van half pension of is een all inclusive vakantie voor jou het meest interessant? Wanneer je deze keuze hebt gemaakt zal je ook graag even de verschillende hotels willen vergelijken die op jouw vakantiebestemming zijn terug te vinden. In ieder geval, de informatie op deze pagina kan je beslist helpen bij het vinden van het voor jou best mogelijke hotel in Griekenland. 

 

1.) Hoeveel budget heb je voor handen voor jouw verblijf?

In eerste instantie moet je bij een hotel in Griekenland boeken uiteraard rekening houden met het budget dat je daarvoor voor handen hebt. Dit budget kan het verschil betekenen tussen enerzijds een verblijf in een voordelig driesterrenhotel of een verblijf in een luxe hotel met bijvoorbeeld vier of zelfs vijf sterren. Bovendien kan het ook interessant zijn om op basis van dit budget te bepalen van welke formule je precies gebruik wil maken. Gaat jouw voorkeur uit naar een all inclusive formule waarbij alle kosten zijn inbegrepen in de totaalprijs van je vakantie of niet? Belangrijk hierbij is ook om voor jezelf uit te maken of je bijvoorbeeld elke dag in het hotel zelf gaat eten of jullie er van houden om even de lokale restaurants te gaan ontdekken. In het laatste geval is een all inclusive formule wellicht niet heel erg interessant. 

2.) Ga je op vakantie met of zonder kinderen?

Een vakantie naar Griekenland met kinderen boeken ziet er toch net even wat anders uit dan wanneer je er voor kiest om gewoon met je partner of alleen op vakantie te gaan. Voor een reis met kinderen spreekt het dan ook voor zich dat je in de praktijk graag rekening zal willen houden met bijvoorbeeld het boeken van een kindvriendelijk hotel. Sta er ook even bij stil dat voor verschillende hotels geldt dat ze zich uitsluitend richten op volwassenen. Dit geldt in het bijzonder voor de wat exclusievere 5-sterrenhotels. Daar zijn kinderen soms zelfs helemaal niet in toegestaan. Andere zaken waar je rekening mee kan houden bij het boeken van een kindvriendelijk hotel in Griekenland zijn onder meer: 

 

  •       Het al dan niet aanwezig zijn van een miniclub voor de kleinsten; 
  •       Eventuele animatie die wordt voorzien voor kinderen; 
  •       De aanwezigheid van een speciaal kinderbadje; 
  •       De aanwezigheid van bijvoorbeeld een leuke speeltuin om in te spelen;

 

Boek je een verblijf in een hotel met een eigen strand? Controleer dan ook altijd hoe snel dit strand afloopt in de zee. In het bijzonder voor gezinnen met kleine kinderen is dit uiteraard erg belangrijk om het risico op gevaarlijke situaties zoveel als mogelijk is te kunnen beperken. 

3.) Hou rekening met de ligging die je vereist

Iedereen die op vakantie gaat beschikt uiteraard over diens eigen persoonlijke eisen. De ene persoon vindt het bijvoorbeeld fantastisch om tijdens zijn of haar vakantie te kunnen genieten aan het strand terwijl de ander vooral zoveel mogelijk cultuur wenst op te snuiven. Hou bij het bepalen van de ligging van je hotel in Griekenland ook altijd rekening met jouw persoonlijke voorkeur op dit vlak. Zo voorkom je ter plaatse ook heel wat onnodige kosten voor wat bijvoorbeeld het nemen van het openbaar vervoer of een ander transportmiddel betreft.

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.