De hond meenemen op vakantie is natuurlijk heel leuk, maar soms kan het ook best lastig zijn. Als je bijvoorbeeld ergens naartoe wil moet hij of zij ook mee en dat is niet altijd mogelijk. Dus hoe pak je dit goed aan en als er iets gebeurt, wat moet je dan doen? Hieronder worden een aantal tips gegeven die jou met deze vragen kunnen helpen.

Wat te doen als er iets gebeurt?

Stel jouw hond is door iets geprikt of hij of zij heeft iets verkeerd gegeten, dan is het slim om hier iemand over te contacteren. Je vaste dierenarts zou een goede optie kunnen zijn, ook als je in het buitenland bent. Een dierenarts kan jou immers het beste advies over dieren geven. Vaak kan een dierenarts op afstand jou uitleg geven over wat je kunt doen. Als je hond bijvoorbeeld is gestoken door een dier, dan kun je het in eerste instantie koelen en wanneer er veranderingen zijn kun je de dierenarts opnieuw contacteren.

Wat als de hond niet mee mag?

Stel je wilt ergens heen waar de hond niet mee naar binnen mag, denk bijvoorbeeld aan een winkel, is het slim om een iemand buiten te laten wachten met de hond als je met meerdere mensen weg gaat. Je kunt dan eventueel rouleren met wie er buiten staat. Op die manier kan de hond toch mee en hoef jij je geen zorgen te maken dat je hond weg is wanneer jij terugkomt.

Mocht je bijvoorbeeld echt iets gaan doen waardoor de hond niet meekan, dan is het slim om iemand thuis te laten. Een dier alleen op bijvoorbeeld een camping laten is vaak niet slim. Een hond kan daar veel stress van krijgen. In sommige gevallen is het mogelijk om je hond op een soort crèche achter te laten. Dan zou het wel een optie kunnen zijn om met zijn allen weg te gaan.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.