Hoe kan je met een gerust hart op vakantie gaan?


Heb je binnenkort een vakantie op de planning staan? In dat geval is een goede voorbereiding essentieel! Niet alleen is het belangrijk om je spullen ruim voor vertrek in te pakken. Ook wil je voorkomen dat er tijdens de vakantie ingebroken wordt in je woning. Er zijn verschillende manieren om de beveiliging van je woning te verbeteren. Zo kun je met een gerust hart op vakantie gaan. In dit artikel zetten we een aantal van deze mogelijkheden voor je op een rijtje.

Kies voor een tijdschakelaar voor de verlichting in huis

Niet alleen is het belangrijk om de beveiliging van je woning te optimaliseren. Ook is het raadzaam om voor een tijdschakelaar te kiezen, waarop een aantal lampen in huis kunnen worden aangesloten. Zo lijkt het voor inbrekers alsof er iemand in huis aanwezig is, waardoor het minder aantrekkelijk is om je woning als doelwit te nemen voor een inbraak. De tijdschakelaar zorgt dat de lamp bijvoorbeeld tussen zeven en twaalf uur in de avond brandt. Je kunt zo’n tijdschakelaar bij verschillende bouwwinkels en webwinkels kopen, waarna deze heel eenvoudig aan te sluiten is.

Zorg voor een alarmsysteem in huis

Naast het gebruik van een tijdschakelaar, is het slim om een alarmsysteem in huis te installeren. Het alarmsysteem wordt geactiveerd, op het moment dat ongewenste gasten de sloten op je raam of deur hebben weten open te breken. Een geactiveerd alarmsignaal zal inbrekers afschrikken, omdat het de kans sterk vergroot dat zij worden opgemerkt door omwonenden. Zelf zou je immers ook polshoogte nemen, als het alarm bij de buren af lijkt te gaan.

Een slotenmaker kan je helpen bij het samenstellen van een alarmsysteem. Bekijk hier welke mogelijkheden slotenmakers bieden op het gebied van inbraakbeveiliging. Wist je dat het tegenwoordig mogelijk is om een alarmsysteem aan te laten sluiten op een particuliere meldkamer?

Meer tips om inbrekers buiten jouw huis te houden lees je hier


Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.