Denkt u ook na over het milieu? Kies dan voor een duurzame vakantie in eigen land. Er zijn verschillende natuurgebieden met de mooiste huisjes. Ruil uw luxe hotel in voor een bescheiden huisje midden in de natuur. Wil je nog meer bijdragen aan het milieu? dan zijn er ook verschillen zogenaamd eco huisjes. Dit zijn huisjes waar nog meer gedacht wordt aan hoe de energie opgewekt wordt en hoe je het waterverbruik minimaal houdt. Daarnaast komen er ook steeds meer duurzame hotels beschikbaar die de co2 neutraal gebouwd worden.

De mooiste natuurhuisjes in Nederland

Op een duurzame manier in eigen land genieten. Zo krijg je geen last van heimwee en draag je ook nog bij aan een beter milieu. Tijdens je reis kun je ook op bezoek gaan bij een van 20 nationale parken. Ben je op zoek naar een romantisch huisje of kijk je toch meer naar een gezinshuis waar je ook je favoriete huisdier mee naar toe mag nemen? Veel van deze natuurhuisjes staan dichtbij de natuur of lekker dicht bij het strand waar je heerlijk kunt zonnen. Door te kiezen voor vakantie in eigen land draag je automatisch bij aan een beter milieu.

Waarom op vakantie in eigen land ?

Wanneer je in eigen land op vakantie gaat verminder je de CO2 uitstoot. Hierdoor draag je bij aan een beter milieu. Door een luxe all inclusive hotel in te ruilen voor een natuurhuisje in Nederland ga je ook nog eens voedselverspilling tegen. Wil je helemaal groen zitten dan kun je het beste naar Terschelling gaan. Dit bestaat voor maar liefst 80% uit groen. Maar ook in Utrecht vind je mooie natuurgebieden. Zo heb je bijvoorbeeld de Utrechtse heuvelrug wat op slechts een kwartier rijden van het centrum ligt. Zo combineer je shoppen met genieten in de natuur.

Logeren in een vakantiehuisje midden in de natuur

Midden in de natuur vind je de mooiste huizen. Of je nu op zoek bent naar een romantisch plekje voor jullie 2 of dat je een gezinswoning zoekt waar huisdieren mee naar toe mogen. Ook heb je sinds kort tiny houses waar je van veel rust kunt genieten. Maar ook leer je om te gaan met de eenvoud van het leven. Zo zijn deze huisjes maximaal 50m2 en ben je dus echt op elkaar aangewezen i.p.v. op je spullen. Dit is voor iedereen aan te raden omdat je een geheel nieuwe ervaring opdoet en de eenvoud leert te waarderen.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.