Verschillende soorten reistassen

Er zijn ontzettend veel reistassen en koffers om te kiezen als je even weg gaat. Het maakt het daarom ook lastig om een geschikte tas te vinden.  Hoelang verblijf je en wat wil je allemaal meenemen? In dit artikel staat welke reistassen er allemaal zijn en welke tas het beste past bij jouw reis.

Waarvoor heb je je reistas nodig?

Handbagage

Ga je maar een paar dagen weg? Dan kan je het beste kiezen voor een handbagage. Het voordeel is dat deze tas niet hoeft wordt ingecheckt en je het direct kan meenmen. Houdt er rekening mee dat ieder luchtvaartmaatschappij wel zijn eigen regels heeft over de formaat en aantal kilo’s. Als je bijvoorbeeld met Ryanair vliegt dan mag je geen handbagage-trolly meeneemt, tenzij je priority hebt geboekt. De afmeting van een kleine tas is hierbij veranderd van 35x20x20 naar 40x20x25 cm. Is je tas te groot? Dan moet je aan de balie 25 euro betalen voordat je tas wordt meegenomen.

Middelgrote koffers

Een weekje op vakantie? Voor korte vakanties, zoals een vijfdaagse trip naar Parijs, passen middelgrote koffers. Deze koffers zijn tussen de 55 en 70 centimeter hoog en zijn geschikt voor tien tot vijftien kilo. Je kan hierin ongeveer vier broeken, twee truien, zeven shirts, twee paar schoenen, een grote handdoek en een jas kwijt.

Grote koffers

Als je langer dan vijf dagen weggaat kan je het beste kiezen voor een middelgrote of grote koffer. Deze koffers zijn vaak tussen de 70 en 80 centimeter groot. Hierin kan je vaak tussen de vijftien en twintig kilo kwijt.

Backpacks

Ga je rondtrekken door Zuidoost-Azië? Dan is het een trekkingsrugzak ideaal om je bagage mee te nemen. Je kan hierin van alles kwijt: Je voedsel, kook- en slaapspullen heb je allemaal in de buurt. Zelf een tent is mogelijk!

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Het vakantiegevoel begint al bij het inpakken van je spullen. Bereid je goed voor op je vakantie. Heb je bijvoorbeeld al gekeken op de ANWB-website? Een goede reis begint bij een goede voorbereiding!

Wil jij met een gerust hart op vakantie gaan? Check dan ons artikel met verschillende tips!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.